Atlétika
Krizsán Xénia

Történelmi siker!

Publikálva: 2017.10.29 Frissítve: 2017.10.29 Tenisz

Babos Timi lett a magyar tenisz első női világbajnoka.

WTA Világbajnokság 2017, Szingapúr, páros döntő

Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 3.) – Kiki Bertens, Johanna Larsson (holland, svéd) 4-6, 6-4, 10-5

A találkozó 1 óra 32 percig tartott Szingapúrban.

Timi mindhárom mérkőzésével magyar tenisztörténelmet írt: első női játékosként jutott az elődöntőbe, majd nyert a legjobb négy között is. Vasárnap pedig a sportág első magyar női világbajnoka lett. Hosszú út vezetett idáig, a döntő sem alakult egyszerűen. De a legfontosabb az, hogy Timi és Andrea Hlaváčková ünnepelhetett a legvégén.

A holland-svéd kettős az utolsó pillanatban került a WTA Finals mezőnyébe, amihez visszalépések is kellettek. Szingapúrban azonban szárnyalt Bertens és Larsson: először a 4. helyen kiemelt Barty-Dellacqua, majd a másodikként rangsorolt, címvédő Makarova-Vesznyina páros ellen nyert.

A 38 perces első játszmában a holland-svéd kettős játszott jobban, kiválóan adogatott és fogadóként is veszélyes volt. Timi és Hlaváčková is mindent megtett, de végig „csak” az egyenlítés sikerült. Bréklabdáig nem jutott el a magyar-cseh páros.

5-4 után sajnos eldőlt a játszma sorsa. Timi 30-0-ra is vezetett adogatóként, de az ellenfél fordított remek nyerőkkel.

A 43 perces második felvonás is nagyon izgalmas és szoros volt. Az első gémben a 3. helyen kiemelt kettős 15-re brékelte Larssont, de ezután Timi sem tudta hozni az adogatását, pedig volt 40-30 is, de ez sem törte össze a magyar-cseh kettőst, amely kőkeményen küzdött a sikerért.

A hetedik gém volt, hiszen Timi és Hlaváčková fogadóként vezetett 40-15-re is, majd három adogatóelőnyt is hárított. A hatalmas csata végén pedig a magyar-cseh kettős brékelt. Ezt követően Timi és Hlaváčková 30-ra, majd 0-ra nyerte adogatását, így jöhetett a mindent eldöntő tie-break.

A rövidítés álomszerűen alakult: Timi és Andrea Hlaváčková ötször nyerte el ellenfele szerváját, így „belefért”, hogy az ellenfél is brékelt háromszor. A magyar-cseh kettős 4-0-ra, majd 7-3-ra is vezetett, majd 9-4 után jöttek a meccslabdák. Az első még nem sikerült, de 9-5 után Timi röptéje lezárta a döntőt.

GALÉRIA

(forrás:babostimea.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!