Atlétika
Moravcsik Angéla

Történelmi esély előtt

Publikálva: 2015.01.21 Frissítve: 2015.01.22

1981 óta íródik a története az MTK Baráti körnek, tehát idén ünnepli 35 éves születésnapját a szervezet, mely hosszú évek óta képez hidat a klub és a szurkolók között, akiknek az érdekeit képviseli. A komoly évforduló és a közelgő MTK bál, azaz a Blue & White Party apropóján beszélgettünk Stern Péterrel, a Baráti kör immáron öt éve regnáló elnökével.

– Mik a Baráti kör legfőbb feladatai, milyen célokkal vágtatok neki a 2015-ös esztendőnek?

– Az elmúlt években új helyzetbe került a klub, így nekünk is új kihívásoknak kell megfelelnünk. Míg volt időszak, amikor szinte csak a labdarúgás volt életképes az MTK-ban, addig most huszonhét szakosztály működik szép sikerekkel és nekünk, e szakosztályok Baráti körének kell lennünk. Ennek első lépéseként Gedeon, a klub kabalafigurája, már több csapatunk meccsére ellátogatott, nagy sikert aratva a szurkolók között. Természetesen, mint mindig, most is a szurkolótoborzás az egyik legfontosabb feladatunk, amiben nagy segítségünkre lehet a kecsegtető jövőkép, mely az új stadion építésével körvonalazódni látszik. Történelmi esély ez, hiszen nagyjából százévente egyszer épül új aréna, igyekezni fogunk minden ezáltal kínálkozó lehetőséget kihasználni.

 Milyen a szervezet viszonya a klubbal?

– Egyetlen szóval tudnám jellemezni, kiváló. Hihetetlen esélyt kaptunk szurkolóink érdekének érvényesítésére azáltal, hogy kikérik véleményünket az új stadion építésének kapcsán. A klubbal együttműködve igyekszünk elérni, hogy igazán szurkolóbarát, minden igényt kielégítő, új otthonra leljen az MTK. A klub egyébként rengeteg segítséget nyújt számunkra, az immár hagyományosnak mondható Családi sportnap és a Blue & White Party szervezése kapcsán, de az is elmondható, hogy ránk is számíthatnak minden téren, amennyiben a szükség úgy diktálja, legyen szó szurkolói aktivitások szervezéséről, vagy bármi egyébről.

– Ha már szóba került a Blue & White Party, idén mire számíthatnak az év legnagyobb MTK-s társasági eseményére ellátogatók?

– Felsorolni is nehéz lenne főleg úgy, hogy a programok egy része igazi meglepetés lesz szurkolóinknak. Azt elárulhatom, hogy Tóth Vera koncert színesíti a programot, illetve emlékezni fogunk Sándor Csikarra és a szokásos jótékonysági blokk sem marad el. Bizonyos tehát, hogy február 7-én a Várkert Bazár területén rendkívül színvonalas este elé nézünk. Hihetetlen, de szinte már minden jegy elkelt. Az összes szakosztály, közel ötszáz vendég gondolja úgy, hogy ott lesznek a kék-fehér együvé tartozást kifejező gálaesten.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!