Atlétika
Jankovics Dániel

Történelmet írtak

Publikálva: 2018.07.26 Frissítve: 2018.07.26 Röplabda

Túl van első világbajnokságán a magyar női ülőröplabda-válogatott.

Július 15-21. között Hollandiában rendezték az ülőröplabda világbajnokságot. A kizárólag korábbi és jelenlegi MTK-játékosok alkotta magyar női válogatott a szakág története során először kvalifikálta magát a 16 csapatos tornára. A sorsolás ugyanakkor nem volt kedves a mieinkhez: Raska Gyula együttese már a csoportkörben összekerült a két leendő finalistával, Oroszországgal és az Egyesült Államokkal.

A helyosztók során a mieink előbb 3:1-re legyőzték Egyiptomot, megszerezve ezzel a szakág első világbajnoki győzelmét, majd alulmaradtak a jóval rutinosabb szlovén csapattal szemben. A magyar válogatott így 14. helyen végzett története első világbajnokságán.

De a remek szereplésen felül is volt oka az örömre a magyar ülőröplabda-társadalomnak: 2019-ben Budapest adhat otthont a férfi és női Európa-bajnokságnak.

– Bár a férfi válogatott már többször járt a paralimpián, sőt, világbajnoki ezüstérmesek lett kétszer is, a női szakág még gyerekcipőben jár: a mi csapatunk is 2009-ben alakult – mesélte Mihályi András, az MTK Budapest ülőröplabda-szakosztályának vezetője. – A hazai rendezésű Eb mindenesetre remek reklám lehet a sportágnak. Szeretnénk még jobban szerepelni, mint tavaly, a Horvátországban rendezett kontinensviadalon, ahol a hatodik helyen végeztünk.

Csoportkör:
Egyesült Államok–Magyarország 3:0 (7, 3, 8)
Magyarország–Japán 0:3 (–15, –17, –19)
Oroszország–Magyarország 3:0 (15, 11, 8)

Helyosztók:
Magyarország–Egyiptom 3:1 (–20, 23, 19, 15)
Szlovénia–Magyarország 3:0 (9, 14, 13)

Végeredmény:
1. Oroszország
2. Egyesült Államok
3. Kína
...14. Magyarország

A magyar válogatott tagjai:
Csillag Edina, Juhász Veronika, Nebehaj Barbara, Szabó Éva, Szabóné Sipos Éva, Szabó Zita, Szilágyi Erzsébet, Szücs Gyuláné
Szövetségi kapitány: Raska Gyula

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!