Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Törökbálinti túlerő a diákolimpiai döntőben

Publikálva: 2016.04.03 Frissítve: 2016.04.03

Újabb diákolimpiai sikerekhez járultak hozzá az MTK Törökbálint kosárlabdázói. A Bálint Márton Általános és Középiskola mindkét korosztályban bekerült a diákolimpia országos döntőjébe, sőt, az idősebbeknél két együttes is fináléba jutott.

Az őszi-téli előcsatározások után továbbjutók négy régiós döntőben mérték össze a tudásukat. A törökbálinti csapatok Kiskunfélegyházán léptek pályára, ahol Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Nógrád, és Pest megye legjobbjai kerültek.

Az „A” korcsoportban nyolc együttes kvalifikálta magát a kiskunfélegyházi régiós döntőbe, többek közt a Bálint Márton Általános és Középiskola „Bálintsuli3” csapata, mely végül a második helyen végzett, így bejutott az országos döntőbe. A finálét épp Törökbálinton rendezik, május 22-én.

A „B” korcsoportban a Bálint Márton Általános és Középiskola három csapatot is indított, és mindhárom sikeresen kiharcolta a régiós döntőbe való jutást: a „Bálintsuli2” – nevéhez méltóan – a második helyen végzett, míg a „Bálintsuli1” a harmadikon.

A „Bálintsuli4” erejéből tisztes helytállásra futotta, ők a hetedik helyen zárták a régiós döntőt.

A „B” korcsoport országos döntőjét – ahol három csapatunk lesz érdekelt – május 28-án rendezik Pécsett.  

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!