Atlétika
Krizsán Xénia

Torna: Szmirnov Anna első felnőttversenyére készül

Publikálva: 2021.03.04 Frissítve: 2021.03.04 Torna

Az MTK Budapest ifjúsági Eb-bronzérmes tornásza, Szmirnov Anna izgatottan várja, hogy a korosztályos éveit hátrahagyva a felnőttmezőnyben is kipróbálja magát márciusban.

Első felnőttversenyére készül az MTK Budapest 16 éves tornásza, Szmirnov Anna. A tavalyi év végén a törökországi Mersinben rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon csapattal bronzérmet szerző, felemáskorláton pedig az előkelő ötödik helyen végző sportolónk március 20-21-én a szuper-csapatbajnokságon lép újra szerekhez élesben.

A felkészülés mellett azonban a tizedik osztályos diák a tanulásra is hangsúlyt fektet, így az edzéseket most az online órákkal is össze kell hangolnia.

– Az Eb-re való felkészülés miatt összeszedtem némi lemaradást az iskolában, de ha mondhatom úgy, a suliban is visszanyertem a régi formámat. Amit csak tudtam, bepótoltam, és a jegyeim is egyre jobbak. A tanítási órák után minden hétköznap megyek a terembe és edzem. Az Eb után volt egy kis leengedés, de már újra teljes erőbedobással készülök, tisztítgatom a gyakorlataimat. Várom a következő versenyt, de tudom, hogy az elején furcsa lesz kicsit.

Anna korábban elmondta, hogy nagy változást jelent a korosztályváltás, és minden tornásznál különbözik, mennyi idő, amíg beletanul a felnőttek közötti versenyzésbe. Ő úgy saccolja, nagyjából egy évre lehet szüksége a beéréshez. Az idei tehát még csak tanulóesztendő a számára. A tapasztalatszerzést viszont már márciusban el lehet kezdeni, hiszen a szuper-csapatbajnokság után egy hétre a tervek szerint a szerbajnokságra is sor kerül.

– Az izgalom megvan bennem, hiszen eddig csak egy-két évvel idősebbek között versenyeztem. A lényeg, hogy amivel készülök, azt a legjobb tudásom szerint megcsináljam. Ha sikerül, kíváncsian várom, hogy ez elsőre mire lesz elég.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!