Atlétika
Szabó Beatrix

Torna: Schermann Bianka újra feljövőben érzi magát

Publikálva: 2021.10.05 Frissítve: 2021.10.05 Torna

Az MTK Budapest tornásza, Schermann Bianka még több sebből vérezve lépett szerekhez az országos bajnokságon, de szereplése után bizakodik az eredményesebb folytatásban.

A nehézségek ellenére remekül helytállt a múlt hétvégi női tornász országos bajnokságon az MTK Budapest kitűnősége, Schermann Bianka. Sportolónk három szeren indult, és mindegyiken döntőbe jutott, sőt ugrásban az összetett bajnok és a talajon aranyérmes Böczögő Dorinával holtversenyben a harmadik lett. Továbbá gerendán szintén Dorinával megegyező pontszámmal végzett a negyedikként, talajon pedig igen leépített gyakorlattal zárt a hatodik pozícióban. Versenyzőnket hosszú ideje gyötri mandulagyulladás, ezért is dicséretes a legutóbbi szereplése.

– Az biztos, hogy nem volt könnyű dolgom – mondja Bius. – Ráadásul egy héttel a verseny előtt még a bokámra is lesérültem. Kilencedik hete küzdök mandulagyulladással, ami visszatérően nehezíti meg a munkámat. Nem tudom, hogy mit kellene csinálnom. Már mindent próbáltam. Most viszont már tényleg eldöntöttük, hogy ha vége a szezonnak, akkor kivetetjük a mandulámat. Például talajon sem tudtam nagy anyagerősségű gyakorlatot bemutatni, mert egyszerűen nem bírja a testem, és a harmadik sor után elfáradok. Mondjuk, még így is több pontra számítottam, de tény, hogy voltak a gyakorlatombam kisebb hibák. És az sem egyszerű, ha ennyire leépített gyakorlatot mutatok be, mert a nehézségét épp a könnyűsége jelenti és az, hogy túlságosan vissza kell magam fogni.

Biankában azért kevés hiányérzet maradt az ob után, hiszen amit tudott, azt megtette az eredményesség érdekében.

– Reménykedtem gerendán is a harmadik helyben. Vicces volt, hogy ugyanúgy, mint ugráson, egyforma pontot kaptunk Dodóval. Amikor kijött a pontom, mondtam is neki nevetve, hogy megint összehoztunk egy holtversenyes harmadik helyet. Aztán mégsem, mert Péter Sára bejött elénk a végén. Ezzel együtt összességében jól sikerült a verseny. Bízom benne, hogy a Mesterfokú-bajnokságon még jobban fogok szerepelni.

Bianka a Mesterfokúra már négy szeren készül, most azért nem indult felemáskorláton, mert a gyakorlata még nem állt össze teljesen.

– Igyekszem visszanyerni az igazi formámat. Miután több tényező is hátráltatott az utóbbi időben, volt, hogy ki is akadtam kicsit és szerencsétlennek éreztem magam. De most úgy érzem, az országos bajnokságon mutatott teljesítményemmel újra elkezdtem feljönni.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!