Kézilabda
Török Lilly

Torna: Schermann Bianka Kairóban is várhatja az ugrás döntőjét

Publikálva: 2021.06.03 Frissítve: 2021.06.03 Torna

Az MTK Budapest tornásza, Schermann Bianka az ötödik helyen jutott a kairói világkupaverseny ugrás döntőjébe.

Ha egyszer valami beindul… Jelen esetben a versenyzés. Schermann Bianka néhány nappal ezelőtt még a várnai világkupán lépett szerekhez, most ugyanezen sorozat (World Challenge Cup) kairói állomásán szerepel.

Az MTK Budapest kiváló tornásza Bulgáriában, az ugrás fináléjába a nyolcadik helyen jutott be, majd ott 13.375 ponttal az előkelő, egyben pontszerző hatodik helyen végzett. Az egyiptomi verseny nyitó, csütörtöki napján Bianka az ugrás selejtezőjében volt érdekelt. Az első ugrására 13.100, a másodikra 12.000 pontot kapott a bíróktól, így 12.550 ponttal az ötödik helyen végzett, és ez megint csak döntőt ér. A történethez azért hozzátartozik, hogy az ugrás selejtezőjében hatan indultak el, így már előre borítékolni lehetett, hogy sportolónk a szombati szerfináléban is érdekelt lesz.

Bianka az előző viadalhoz hasonlóan, most is két szeren indul. Pénteken a talaj selejtezőjében mutatja be a gyakorlatát. Bulgáriában ezen a szeren 11.450 ponttal a 20. helyen zárt, így adott a lehetőség a javításra. A csütörtökön érdekelt magyar női tornászok közül Bácskay Csenge ugrásban a harmadik, felemás korláton a hetedik, míg Székely Zója utóbbi szeren a második helyen jutott a szombati döntőbe.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!