Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Torna: Schermann Bianka ezüstérmes a kairói világkupán

Publikálva: 2021.06.05 Frissítve: 2021.06.05 Torna

Az MTK Budapest tornásza, Schermann Bianka ezüstérmet szerzett a kairói világkupaverseny ugrás döntőjében.

Az MTK Budapest kiváló tornásza, Schermann Bianka csütörtökön az ötödik helyen jutott a kairói világkupaverseny ugrás döntőjébe, szombaton pedig mindkét nekifutása után hibátlanul teljesített (13.400 és 13.200 pont), így 13.300 ponttal a második helyet szerezte meg alig két századdal elmaradva a győztes egyiptomi Nancy Taman mögött (13.316).

– Nagyon örülök a második helynek, egyáltalán nem számoltam semmivel – mondta sportolónk a finálé után. – Persze, a várnai világkupa után, amelyen hatodik lettem ugráson, úgy gondoltam, hogy azt a pontot és formát átmentem ide is, de nem tudtam, hogy az mire lesz elegendő, hiszen Kairó először rendezett világkupát. A célom az volt, hogy megcsináljam azt, amit az edzőmmel megbeszéltünk, és hibátlan ugrásokat teljesítsek. Ez sikerült is. Utólag persze bosszant, hogy alig két századponttal maradtam le az első helyről. Igazából soha nem éreztem, hogy az ugrás az én szerem, a múlt heti világkupán is csak úgy elindultam, de ez a két siker már elgondolkodtatott: lehet, hogy érdemes még jobban ráfeküdnöm.

Bianka mellett a magyar női csapat többi tagja is remekelt szombaton. Bácskay Csenge szintén ugrásban lett a harmadik, míg Székely Zója a felemáskorlát gyakorlata után állhatott fel a dobogó második fokára. Bianka vasárnap a talaj döntőjében is érdekelt lesz Egyiptomban.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!