Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Torna: Schermann Bianka a hatodik helyre ugrott a világkupán

Publikálva: 2021.05.29 Frissítve: 2021.05.29 Torna

Az MTK Budapest tornásza, Schermann Bianka az előkelő hatodik helyet szerezte meg a várnai világkupaverseny ugrás fináléjában.

Remekül szerepelt az MTK Budapest kiváló tornásza, Schermann Bianka a várnai világkupaversenyen (World Challenge Cup). Az elmúlt hónapokban betegséggel és sérüléssel bajlódó sportolónk hosszú idő után lépett szerekhez rangos nemzetközi viadalon – Bulgáriában talajon és ugrásban indult

Bianka a talaj selejtezőjében 11.450 ponttal a 20. helyen zárt, ugrásban viszont 13.325 ponttal a nyolcadikként jutott be a legjobb nyolc közé. Ezen a helyezésén szombaton még javítani tudott, és 13.375 ponttal az előkelő, egyben pontszerző hatodik helyen fejezte be a szer fináléját.

– Örülök, hogy Bianka előrelépett ugrásban, a pontszáma is jobb lett és két helyet javított a selejtezőhöz képest, úgyhogy ezek komoly pozitívumok. A legjobban viszont annak örülök, hogy mind a két ugrását nagyon szépen megcsinálta, és kihozta magából, amit tud – értékelte versenyzőnket Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány.

Szombaton Biankán kívül a magyarok közül Mészáros Krisztofer két szeren, talajon és lólengésen döntőzött. Előbbin a hetedik, utóbbin a negyedik lett. A verseny vasárnap a szerenkénti döntők második napjával zárul, amikor is Balázs Krisztián nyújtón, Szujó Hanna pedig talajon lesz érdekelt.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!