Atlétika
Krizsán Xénia

Torna: Schermann Bianka a hatodik helyre ugrott a világkupán

Publikálva: 2021.05.29 Frissítve: 2021.05.29 Torna

Az MTK Budapest tornásza, Schermann Bianka az előkelő hatodik helyet szerezte meg a várnai világkupaverseny ugrás fináléjában.

Remekül szerepelt az MTK Budapest kiváló tornásza, Schermann Bianka a várnai világkupaversenyen (World Challenge Cup). Az elmúlt hónapokban betegséggel és sérüléssel bajlódó sportolónk hosszú idő után lépett szerekhez rangos nemzetközi viadalon – Bulgáriában talajon és ugrásban indult

Bianka a talaj selejtezőjében 11.450 ponttal a 20. helyen zárt, ugrásban viszont 13.325 ponttal a nyolcadikként jutott be a legjobb nyolc közé. Ezen a helyezésén szombaton még javítani tudott, és 13.375 ponttal az előkelő, egyben pontszerző hatodik helyen fejezte be a szer fináléját.

– Örülök, hogy Bianka előrelépett ugrásban, a pontszáma is jobb lett és két helyet javított a selejtezőhöz képest, úgyhogy ezek komoly pozitívumok. A legjobban viszont annak örülök, hogy mind a két ugrását nagyon szépen megcsinálta, és kihozta magából, amit tud – értékelte versenyzőnket Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány.

Szombaton Biankán kívül a magyarok közül Mészáros Krisztofer két szeren, talajon és lólengésen döntőzött. Előbbin a hetedik, utóbbin a negyedik lett. A verseny vasárnap a szerenkénti döntők második napjával zárul, amikor is Balázs Krisztián nyújtón, Szujó Hanna pedig talajon lesz érdekelt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!