Kézilabda
Kobela Tamara

Torna: hűvös csapatversennyel zárult a félév Belgiumban

Publikálva: 2021.06.28 Frissítve: 2021.06.28 Torna

Az MTK Budapestet Schermann Bianka és Szmirnov Anna képviselte a női tornászok genti csapatversenyén, melyen a kilencedik helyre „dermedt” a magyar válogatott.

Szombaton és vasárnap a belgiumi Gentben zárták az első félévet a női tornászok. A FIT Challenge elnevezésű csapatviadalon a magyar válogatottban az MTK Budapestből Schermann Bianka és Szmirnov Anna kapott lehetőséget Bácskay Csenge, Szujó Hanna, Peresztegi Nóra és Székely Zója mellett.

A lányoknak nem volt egyszerű dolga a megméretésen, hiszen amellett, hogy az olimpia előtt igen erős mezőny jött össze, az időjárással is meg kellett küzdeniük.

– Nagyon erős volt a mezőny, hiszen az olimpián induló csapatok voltak jelen, például az olaszok, a németek, a belgák vagy a franciák – jelentette még a helyszínről Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány. – A teljes verseny az olimpiai szisztéma szerint zajlott, az ötkarikás játékokat imitálták a versenyzők. Sajnos, nekünk nagyon rosszul jött, hogy negyven fokból indultunk el Magyarországról, Gentben pedig reggel hét-kilenc, napközben tizenhárom-tizennégy fok volt, és a lányok megfáztak. Hihetetlen, de olyannyira hűvös volt, hogy éjszaka fűteni kellett. Így megpróbáltunk egyfajta „orvosi csapatként” működni, és mindenkitől azt kértem, hogy csak a legjobb szerére koncentráljon, ezért is maradtak bent rontott gyakik például a csapatversenyben.

A csapatversenyben a lányok végül 144.366 ponttal a kilencedik helyen zártak. Bianka ehhez 12.933 pontot érő ugrással, 11.600 pontos gerenda-, és 11.825 pontos talajgyakorlattal járult hozzá. Gerendán ez a 41., talajon a 37. helyet jelentette a számára. Az első felnőttévében járó és az első nagyobb nemzetközi felnőttversenyén résztvevő Anna, két szeren volt érdekelt. A felemás korláton elért 9.875 pontja az 50., a gerendára kapott 10.925 pontja a 46. helyet érdemelte ki. A magyar csapat vasárnap öt szerdöntőben volt jelen, és három érmet szerzett. Az ugrás fináléjában Bácskay Csenge győzött, Szujó Hanna második lett, míg a juniorok között Peresztegi Nóra szerzett ezüstérmet gerendán.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!