Atlétika
Nemes Rita

Torna: eseménydús év vár a lányainkra

Publikálva: 2022.01.19 Frissítve: 2022.01.19 Torna

Az MTK Budapest tornászaira is versenyekkel telített év vár.

A hazai tornaszövetség nemrégiben elérhetővé tette az idei versenynaptárát, melyből kiderül, hogy mozgalmas, megméretésekkel teli év vár az MTK Budapest női tornászaira is.

Az MTK-s lányok a több hátráltató tényező ellenére tavaly is igyekeztek kihozni magukból a legtöbbet. Klubunk többek között a harmadik helyen zárt a szuper-csapatbajnokság első, tavaszi fordulójában, majd végül novemberben a negyedik helyet szerezte meg. Az évből kiemelkedik, hogy a kétszeres olimpikon, Eb-bronzérmes Böczögő Dorina összetettben és talajon országos, talajon Mesterfokú-bajnokságot nyert és ahogyan ő, Schermann Bianka is remekelt a nívós világkupa-viadalokon.

Idén az első jelentős hazai megméretés április végén a Matolay Elek Emlékverseny lesz, amely egyben a női szuper-csapatbajnokság első fordulója is. Májusban elindul a World Challenge Cup-sorozat, amely júniusban végig folytatódik, a női országos bajnokságot pedig a tervek szerint július elején rendezik.

Augusztusban a müncheni felnőtt Európa-bajnokság vár a legjobbakra, amely egyben kvalifikációs verseny is az október végi liverpooli világbajnokságra. A szeptember a trnavai Gym Festivallal kezdődik, de lesz World Challenge Cup is, a hónap végén éppen Szombathelyen. Októberben szerbajnokság jön, a világbajnokságnak pedig október 29. és november 6. között Liverpool ad otthont. Ez a vb már a 2024-es olimpiai kvalifikáció első állomása.

Jelen állás szerint a hazai évad Győrben zárul a Mesterfokú-bajnoksággal, egyben a női szuper-csapatbajnokság második fordulójával.

A versenynaptár ITT érhető el.

(Forrás: MATSZ)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!