Tenisz
Fucsovics Márton

Torna: Böczögő Dorina talajon második a mersini világkupán

Publikálva: 2021.09.13 Frissítve: 2021.09.13 Torna

Az MTK Budapest tornásza, Böczögő Dorina – élete egyik legpontosabb gyakorlatát bemutatva – talajon a második helyen végzett a mersini világkupaversenyen.

Remekül szerepelt a tornászok mersini világkupaversenyén az MTK Budapest kétszeres olimpikonja, Böczögő Dorina, aki egy ötödik és egy második helyet szerzett Törökországban. 

Dorina az ugrás döntőjében 13.350 ponttal lett ötödik, majd a talaj fináléjában szép és pontos gyakorlatot adott elő, így végül 12.850 pontot kiérdemelve ezüstérem került a nyakába.

– Az ugrásnak úgy mentem neki, hogy nem számítottam sok pozitívumra, hiszen nem tartozik a kedvenc szereim közé, ennek ellenére az ötödik hely nem rossz, a fontos az volt, hogy versenyezzek – nyilatkozta sportolónk a verseny után.  – Ami a talajt illeti, életem egyik legpontosabb gyakiját mutattam be, ami új gyakorlat, de annak is a gyengébb verziója, mert ezt valahogy jobban kedvelik a bírók. Úgy tűnt, harmadik leszek, mert a kiindulómban egy tizedet nem adtak meg, de a szövetségi kapitány ezt észrevette és megóvta, így végül összejött a második hely, és ezt nagyon köszönöm Draskóczy Imrének.

A magyar női versenyzők közül Székely Zója felemáskorláton, Bácskay Csenge pedig ugrásban szerzett első helyet Mersinben, utóbbi ráadásul az összetett világkupát is megnyerte, bónuszként pedig gerendán bronzérmes lett.

(Forrás: MATSZ)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!