Atlétika
Szabó Beatrix

Torna: Böczögő Dorina talajon is országos bajnok!

Publikálva: 2021.10.03 Frissítve: 2021.10.03 Torna

Az MTK Budapest tornásza, Böczögő Dorina a pénteki összetett győzelme után vasárnap talajon is aranyérmet szerzett az országos bajnokságon.

Pénteken az MTK Budapest Eb-bronzérmesének, Böczögő Dorinának az összetett győzelmével indult a női tornászok Duna Aszfalt országos bajnoksága a Tornacsarnokban. Szombaton Dorina újabb két érmet szerzett, és az ugrás mellett – melyen holtversenyben klubunk másik kiváló versenyzőjével, Schermann Biankával zárt harmadikként – felemáskorláton is bronzérem lett a jutalma.

Kétszeres olimpikonunk vasárnap a talaj döntőjében ismét remekelt. Dorina a fináléba első helyen bekerült versenyzőhöz méltó gyakorlatot mutatott be, és 12.900 ponttal győzött. 

– Nagyon boldog vagyok, mert bár tudok ennél erősebb kiinduló anyagot talajon, azt vettük észre, hogy a bírók jobban preferálják az alacsonyabb, de tisztább gyakikat, emiatt döntöttünk emellett. Örülök annak, hogy ezzel is sikerült nyernem – mondta a bajnok.

Talajon Bianka a hatodik helyen zárt 11.250 ponttal, gerendán pedig csakúgy holtversenyben végeztek az MTK-s lányok, mint ugrásban: ezúttal a negyedik hely járt a 11.450 pont mellé. Ezen a szeren az UTÉ-s Szilányi Nikolett győzött.

A szerenkénti döntők második napjának női eredményei ITT érhetők el.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!