Atlétika
Szabó Beatrix

Torna: Böczögő Dorina két, Schermann Bianka egy éremmel folytatta az ob-t

Publikálva: 2021.10.02 Frissítve: 2021.10.02 Torna

A női tornász országos bajnokság szerenkénti döntőinek első napján az összetett bajnok Böczögő Dorina felemáskorláton és ugrásban is a harmadik lett, utóbbi szeren Schermann Biankával holtversenyben.

Pénteken az MTK Budapest Eb-bronzérmesének, Böczögő Dorinának az összetett győzelmével indult a női tornászok Duna Aszfalt országos bajnoksága a Tornacsarnokban. Szombaton két szerdöntőt, a felemáskorlát és az ugrás fináléját rendezték a hölgyek számára.

Kétszeres olimpikon sportolónk mindkettőben érdekelt volt, és mindkettőben érmet szerzett. Dorina a felemáskorláton bemutatott gyakorlatára, 12.000 pontot kapott, ezzel a harmadik helyen zárt Székely Zója és Kovács Zsófia mögött.

Ugrásban a klubunk másik kiválósága, Schermann Bianka is ott volt a döntőben. Mondhatni, az MTK-s lányok megosztoztak a sikeren, és miután mindketten 13.300 pontot érdemeltek ki a bíróktól, Dodó és Bius együtt zárt a harmadik helyen. A győztes Bácskay Csenge lett, a másodikként Péter Sára végzett.

Vasárnap a talaj és gerenda döntőjét rendezik, és tovább bizakodhatunk a dobogós helyezésekben, már csak azért is mert előbbin Dorina az első, utóbbin a második helyen került fináléba, és mindkettőben ott lesz Bianka is, ugyancsak éremesélyesként.

A szerenkénti döntők első napjának női eredményei ITT érhetők el.
 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!