Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Torna: Böczögő Dorina bronzérmes a koperi világkupán

Publikálva: 2021.09.06 Frissítve: 2021.09.06 Torna

Az MTK Budapest tornásza, Böczögő Dorina talajon bronzérmet szerzett, az ugrás döntőjében pedig a negyedikként zárt a koperi világkupaversenyen.

Népes mezőny gyűlt össze a tornászok olimpia utáni első világkupáján Koperben, ahol már a selejtezőben jól teljesített a magyar női csapat, soraiban az MTK Budapest kiválóságával, Böczögő Dorinával.

Dorina szombaton az ugrás fináléjában 13.250 ponttal az előkelő negyedik helyen végzett, vasárnap pedig a talaj döntőjében ennél is jobban szerepelt.

Sportolónk a talaj selejtezőjéből a másodikként lépett tovább 12.600 ponttal, a fináléban pedig a kedvenc szerén hozta a tőle megszokott formát, és 12.700 pontot kiérdemelve bronzérmet szerzett.

A magyar női csapatból Bácskay Csenge ugráson, Székely Zója felemáskorláton állhatott a dobogó második fokára, utóbbi versenyző továbbá gerendán a harmadik lett. 

– Kifejezetten örülök a két harmadik helynek, de leginkább annak, hogy mindenki nagyon jól teljesített, és a felkészülési időszaknak megfelelő gyakorlatokat mutatott be, ráadásul rontás nélkül – értékelt Draskóczy Imre női szövetségi kapitány a zárónap után. – Ezen a világkupán egyébként nagy mezőny volt, amerikai, kanadai, angol és ukrán tornászok is a szerekhez léptek. Kiegyensúlyozott, szép gyakorlatot mutatott be Székely Zója, és nemcsak az a jó hír, hogy bronzérmes lett, hanem az is, hogy csapatépítés szempontjából egy újabb versenyzőre számíthatunk gerendán. Ez pedig nagyon fontos, hiszen mindig a gerendával vannak gondok. Úgy tűnik, Zójánál most ért be a sok évi versenyzés és tapasztalat. Böczögő Dorina is rutinosan, hiba nélkül versenyzett talajon, és a harmadik helye mellett egy tizedet is javított a selejtezőhöz képest.

(Forrás: matsz.hu)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!