Taekwondo
Salim Sharif

Torna: Böczögő Dorina az összetett bajnok! (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.10.01 Frissítve: 2021.10.01 Torna

Az MTK Budapest tornásza, Böczögő Dorina nyerte az összetett országos bajnokságot, míg Schermann Bianka is három szeren jutott döntőbe pénteken.

A női tornászok péntek délután egyéni összetettben mérették meg magukat a Duna Aszfalt országos bajnokságon, amely egyben selejtező is volt a szombat-vasárnapi szerenkénti finálékra, ahová minden szeren hat versenyző kerülhetett be.

A csapattal Eb-bronzérmes MTK Budapest-kiválóság, Böczögő Dorina a felemáskorlát kivételével kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a Tornacsarnokban, és kedvenc szerén, a talajon az első helyen (12.800) került be a szerenkénti döntőbe is. Összetettben 49.500 pontot szerzett, és ezzel 2018 után ismét országos bajnok lett egyéni összetettben.

A második helyen az UTE-s Szilágyi Nikolett, a harmadikon a Postás SE-s Bácskay Csenge zárt. A kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia kisebb lábsérülése miatt csak felemáskorláton indult.

– Nagyon örülök az újabb országos bajnoki címemnek, de őszintén szólva én most nem a pontokra koncentráltam – mondta Dorina. – Korábban mindig rástresszeltem a nagy versenyekre, most próbáltam ezt elengedni, és úgy látszik, ez működik, csak élvezni akartam a tornát. Minden szeren próbáltam pontos gyakit csinálni, talajon a kis gyakimat mutattam be, pontos volt, mint ahogy az ugrás is. Felemáskorláton egy új elemmel próbálkoztam, ez sajnos nem jött össze, pedig fontos lenne, mert erre rá tudnék tenni még egy kötést, és az sokat erősítene a gyakorlatomon. Gerendán mindig szoktam variálni a gimnasztikákkal, most is így volt, a maximum kiindulójú gyakimat csináltam, de még mindig kell pontosítanom A stabilitásom viszont megvan.

Az MTK Budapestet még Schermann Bianka és Szmirnov Anna képviselte az ob-n, Botyánszky Mariann, klubunk szakosztályvezetője róluk is elismeréssel nyilatkozott.

– A szerfinálékba Dorina mind a négy szeren bekerült, ugráson negyedikként, korláton a rontás ellenére szintén negyedikként, gerendán másodikként, talajon első helyen. Schermann Bianka az elhúzódó mandulagyulladása miatt csak három szeren indult. Ő is mindegyikkel döntőbe jutott. Ugráson és gerendán harmadik, talajon nagyon leépített gyakorlatottal hatodik helyen. Szmirnov Anna gerendán indult, és nagyon ügyesen tornázott, pedig a D pontszámábol sérülés miatt hiányzott egy speciális követelménysérülés. Büszke vagyok rá, illetve Sági Inezre, aki bíróként segítette versenyzőinket.

(MATSZ)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!