Tenisz
Fucsovics Márton

Torna: a közelgő világkupák és az ősz jegyében készülünk

Publikálva: 2021.05.14 Frissítve: 2021.05.14 Torna

Töretlen lelkesedéssel készülnek a tornászaink a következő megméretésekre: Schermann Bianka és Böczögő Dorina várhatóan világkupaversenyen is szerekhez lép a közeljövőben, míg a többiek már az őszi szezon sikereinek érdekében dolgoznak.

Nem mondhatni, hogy az év első fele úgy alakult az MTK Budapest tornászai számára, ahogyan azt szerették volna. Az elmúlt hónapok során sérülés- és betegséghullám sújtotta sportolóink azonban már újra teljes erőbedobással, jó hangulatban készülnek. Hogy mire? Többen már őszi idényre, azonban akad, aki még ebben a hónapban is megméretné magát. Hat tornászunkról Botyánszky Mariann szakosztályvezető adott rövid helyzetjelentést.

– A munka rendben, szorgalmasan zajlik. Klein Eszter, Medved Regina, Sági Inez és Szmirnov Anna már az őszi szezon jegyében dolgozik. Várhatóan októberben rendezik az országos bajnokságot, majd a mesterfokú és a csapatbajnokság második fordulója is jön. Schermann Bianka a tervek szerint még május végén elindul a várnai világkupaversenyen. Összességében ő is jól érzi magát, bár Bulgáriában még csak két szeren, talajon és ugrásban indul. A felemás korlátot még a tavaly év végi hátsérülése miatt nem erőltetjük. Kisebb sérüléssel Böczögő Dorina is küzd, így elővigyázatosságból most pihentetjük a versenyzését. Éppen az ő helyét veszi át Bianka a várnai versenyen, amelyen az előzetes nevezések alapján igen nívós mezőny lesz jelen. Dorina majd későbbi világkupán bizonyíthat újra. A várnait követően a tornászok már június elején utaznak a kairói versenyre.

Botyánszky Mariann arról is beszámolt, hogy a teremben jelenleg az új elemek tanulása, és az idén beépített mozdulatok stabilizálása, szépítgetése zajlik. Bár az elmúlt egy évben a járványhelyzet miatt nagyon kevés versenyen vehettek részt tornászaink, bíznak benne, hogy az év második felében többször is élesben léphetnek a szerekhez. Az előző évekhez képest klubunkat érintő érdekesség, hogy a korosztályos viadalokat egyelőre kihúzhattuk a naptárunkból, hiszen az idei esztendőtől kezdve a két 2005-ös születésű ígéretünk, Klein Eszter és a csapatban ifjúsági Eb-bronzérmes Szmirnov Anna is a felnőttkorosztályba lépett. Szakosztályvezetőnk szerint mindketten jó úton haladnak, ám sok mindenben fel kell még zárkózniuk az idősebbekhez.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!