Kézilabda
Pelczéder Orsolya

Torna: „súlyos” következménye lett Schermann Bianka kihagyásának

Publikálva: 2021.02.19 Frissítve: 2021.02.19 Torna

„Van olyan, hogy mérlegfüggő? Ha igen, én az vagyok!” – mondja az MTK Budapest válogatott tornásza, Schermann Bianka, aki szereti folyamatos kontroll alatt tartani magát.

A hét elején kéthetes kihagyás után tért vissza a terembe az MTK Budapest válogatott tornásza, Schermann Bianka. Sportolónkat mandulagyulladás kényszerítette pihenőre a felkészülési időszakban.

– Ezt minden évben eljátszom, pedig ha valaki, akkor én aztán nagyon odafigyelek, hogy meg ne fázzak! – kezdi a helyzetjelentését Bius. – Már többször is gondoltunk rá, hogy kivetetjük a mandulám, de a versenyek miatt eddig mindig halasztottuk, viszont nem szeretném sokáig húzni. Persze, a világversenyek rovására azért nem mehet majd a gyógyulási idő.

Tornászunk szerint a kéthetes leállás alatt nem esett ki a felkészülés ritmusából, viszont a kihagyásnak így is „súlyos” következménye lett.

– Csak hétfőn éreztem, hogy két hétig nem edzettem, kedden már minden elemnél tudtam a levegőben, hogy hol vagyok, mit fogok csinálni. A probléma inkább a súlyommal van. Amíg nem voltam a teremben, addig igyekeztem kevesebbet enni, cserébe több folyadékot ittam, és ez benne is maradt a szervezetemben, nehezebb lettem pár kilóval. Még jó, hogy jövő héten Tatán lesz edzőtábor, mert ott mindig kedvet kapok, hogy visszafogyjak! – mondja nevetve.

Bianka egyébként nemcsak a visszatérés utáni napokban foglalkozik sokat a kilókkal, folyamatosan szereti kontroll alatt tartani magát.

– Van olyan, hogy mérlegfüggő? Ha igen, én az vagyok! Mert igazából az edzésen minden félórában ráállok a mérlegre. Egyszerűen muszáj megnéznem minden egyes leadott féldekát. Ha megcsinálok egy gyakorlatot, egyből kíváncsi leszek, hogy a kijelző kevesebbet mutat-e már valamennyivel.

Bianka azt is elmondta, a tatai edzőtábor számára az állóképesség javításáról, és a gyakorlatok összeállításáról, stabilizálásáról szól majd. Miután már a bakui és a dohai világkupát törölték, tornászunk várhatóan azon a márciusi szuper-csapatbajnokságon szerepel majd legközelebb élesben, amely egyben Eb-válogatónak is minősül.

– Kicsit izgulok, a betegség után hogyan hozom fel magam, de szerintem nem lesz gond. Azt nem mondom, hogy ott láthat idén először a közönség, mert várhatóan zárt kapus lesz, de híreket majd biztos fognak hallani rólam. Remélem, hogy jókat!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!