Atlétika
Krizsán Xénia

Tokióban is bizonyítana (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.01.01 Frissítve: 2020.12.31 Vívás – kard

Klubunk világbajnok kardvívója, Szatmári András a Magyar Vívó Szövetség weboldalának nyilatkozott.

Szatyi sérülés után tért vissza 2020-ban, majd decemberben egyéniben és csapatban is megnyerte a Magyar-kupa második fordulóját, illetve két ezüstérmet szerzett az országos bajnokságon. Ennek ellenére többet várt az év végi versenyektől.

– Legszívesebben gyorsan elfelejteném az egészet. Annyira vártam – gondolom többekkel együtt – az olimpiai esztendőt, aztán ez lett belőle. Igazából csalódást okozott a vívás szempontjából az év végi időszak is, úgyhogy rossz volt 2020. Az egyetlen pozitívuma, hogy meggyógyult a lábam.

Klubunk kiválósága azt is elmondta, már alig várja, hogy 2021-ben is megmutathassa mit tud, és hogy maradandót alkosson az ötkarikás játékokon.

– Előbbiek okán pláne várom az új esztendőt. Egyébként is szeretem a páratlan éveket: 2017-ben nyertem világbajnokságot, 2019-ben lettem második. Most úgy hozta az élet, hogy 2021-ben lesz az olimpia. Addig is várjuk a nemzetközi versenyeket, melyeken be szeretném bizonyítani magamnak és a világnak, hogy én és a magyar csapat az esélyesek közé tartozunk Tokióban.

Forrás: hunfencing.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!