Karate
Hárspataki Gábor

Atlétika: Többpróbás szépség (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.03.16 Frissítve: 2021.03.16 Atlétika

Krizsán Xéniáról írt a Nemzeti Sport.

Sorsszerű, hogy többpróbázó vált Krizsán Xéniából, aki múlt héten bronzérmet szerzett a fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon. Az MTK Budapest versenyzője Csomád kicsi falujából indult, és rögös utat járt be odáig, hogy ma már országos csúcstartónak mondhatja magát, Torunban pedig a nemzetközi szintű atléták közé lépett.

Krizsán Xénia szülei is atléták voltak – ha nem is jutottak olyan szintre, mint mára lányuk –, és őket is több versenyszám érdekelte. A Vasas Izzóban sportoló, a korosztályos válogatottban megforduló édesapja sprinter volt, de világ életében ki szerette volna próbálni a gerelyhajítást, ám akkoriban erre sem lakóhelyén, Csomádon, sem a közeli Vácon nem volt lehetőség.
Négy évvel idősebb testvérem, Beáta már többpróbázott Gödöllőn, ahol a Bocskai SE sportolója volt, én is ott lettem igazolt versenyző tizenhárom évesen – mondta Krizsán. – A suliban a testnevelésórákon atletizáltunk, talán mert nem volt nagy tornaterem Csomádon, ahol összesen hatvan gyerek járt az egész iskolába, és velem együtt nyolc a mi osztályunkba.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!