Tenisz
Fucsovics Márton

Több mint egy győzelem

Publikálva: 2020.12.12 Frissítve: 2020.12.12

Férfi kosárlabdacsapatunk, az MTK ELITE Basket 72-69-re legyőzte a Nagykőrösi Sólymok KE együttesét, ezzel megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

Áttörték a gátat! A férfi NB I/B piros csoportjában szereplő MTK ELITE Basket kilenc vesztes mérkőzés után tudott újra győzni. Horváth Balázs együttese a harmadik negyedben lépte le ellenfelét, amikor is 25 pontot szerzett, és egycsapásra megfordította a Nagykőrösi Solymok KE elleni bajnokit. Az utolsó etapban pedig már nem engedték ki a kezükből a sikert a fiúk, 72–69-re nyertek hazai pályán.

– Nyertünk! Ez másoknak lehet, hogy „csak” egy győzelem, de nekünk ez több mint egy nyertes meccs. A szezon eddigi legjobb védekezésével és legfegyelmezettebb játékával sikerült a kifejezetten erős Nagykőröst legyőznünk. Nagyon büszke vagyok a játékosokra, ez a győzelem az ő érdemük. A lelkesedés, az akarat és az egymásért való küzdelem kiemelkedő volt. Ez az igazi MTK ELITE Basket! Azt gondolom és remélem is, hogy most kovácsolódtunk igazi csapattá. A sérültjeink közül néhányan visszatértek, de még mindig nélkülöznünk kell a fiatal poszton fontos láncszemeket. Jövő héten nekiesünk a Bajának, megalkuvást nem tűrő küzdelemmel. Januártól pedig teljes kerettel megérkezünk a bajnokságba – értékelte boldogan a látottakat Horváth Balázs.

A fiatalok meccsén: 
MTK ELITE Basket U20–Nagykőrösi Sólymok KE U20 - 49-67

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!