Kézilabda
Poczetnyik Luca

Tizenötödik vereségét szenvedte el az MTK-ELITE Basket

Publikálva: 2021.01.30 Frissítve: 2021.01.30

Férfi kosárlabdacsapatunk 74–54-re kikapott a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatától a bajnokság 18. fordulójában.

Az NB I/B piros csoportjában jelenleg az utolsó helyen álló férfi kosárlabdacsapatunk, az MTK-ELITE Basket ezúttal a bajnokság élmezőnyéhez tartozó HOYA-Pannon Egyetem Veszprém ellen lépett pályára idegenben. Horváth Balázs tanítványaira nehéz feladat várt, és nem is indították jól a mérkőzést. Az első negyed végére máris kilenc ponttal húztak el a veszprémiek (20–11), amire a folytatásban nemhogy felzárkózás nem következett, hanem még inkább nőtt a különbség. A nagyszünetre 45–21-es állásnál vonultak a csapatok.

A harmadik etapban – noha mindent beleadtak a mieink – meglehetősen lassú ütemben próbáltunk meg felzárkózni: noha ezt a negyedet két ponttal behúztuk, mindent elárul a támadójátékunk hatékonyságáról, hogy az első három játékrész egyikében sem sikerült elérni a lehetetlennek azért nem nevezhető tizenöt pontot. Az utolsó negyedre 57–35–ös állással fordultak a felek, a hátrányt képtelenség volt ledolgozni. Csapatunk 74–54-es vereséget szenvedett, és továbbra is csak két győzelmet tud felmutatni az aktuális évadban. Immár tizenöt kudarc mellett.

HOYA-PANNON EGYETEM VESZPRÉM – MTK-ELITE BASKET 74–54 (20–11, 25–10, 12–14, 17–19)
Pontszerzők: Jilling László 13/6, Takács András 9/3, Spiriev Artemon 8/6, Dobos Márk 8/3, Láncos Krisztián 7, Jakab Péter 6, Bagi Donát 2, Farkas Sándor Dániel 1.

Baksa Szabolcs, a hazai csapat edzőjének értékelője: – Nagyon fontos mérkőzést játszottunk, amelyen szerintem sikerült néhány gátat ledönteni magunk előtt. Mérhetetlenül jó volt látni, hogy a játékosok felszabadultan kosárlabdáznak. Sajnos a héten sérülések és betegségek nehezítették a munkánkat. Volt olyan nap, hogy csak hét-nyolc emberrel tudtunk edzeni. Ez a mezőnyszázalékunkban kicsit meg is látszott, de a szezon talán eddigi legjobb védekezését nyújtottuk. Sok sikert kívánok az MTK-nak.

Horváth Balázs, az MTK-ELITE Basket vezetőedzőjének nyiatkozata: – Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez!      

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!