Atlétika
Nemes Rita

Tizenöt pontos győzelem

Publikálva: 2020.10.24 Frissítve: 2020.10.25 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest élvonalban szereplő női kosárlabdacsapata idegenben 78-63-ra legyőzte az ELTE BEAC Újbudát.

Első osztályú női kosárlabdacsapatunk, a TFSE-MTK Budapest másfél hét (kényszer)szünet után léphetett ismét pályára bajnoki mérkőzésen, miután a múlt vasárnapi PEAC-Pécs, illetve a szerdai Vasas Akadémia elleni összecsapást sem lehetett lejátszani a koronavírus-járvány miatt.

Magyar Bianka együttese így főleg a bajnokaspiráns Szekszárd otthonában elért tisztes helytállásból (81–75-ös vereségből) meríthetett a soron következő meccs előtt. Az ELTE BEAC Újbuda csapata a találkozó előtt egy mérkőzéssel többet játszva csupán egyetlen ponttal előzte meg a mieinket, így mindenképpen szoros csatára volt kilátás. Joggal gondolhatta úgy mindkét csapat, hogy mikor, ha nem most gyűjtse be a győzelemért járó pontokat.

Ehhez mérten kezdték a lányok a párharcot. Az első negyedben 18 ponttal elhúzott csapatunk, köszönhetően a remek tripláknak. Nevena Markovics kétszer, Boros Berta és Bernáth Ráka pedig egyszer-egyszer köszönt be hárompontossal, de Jenkinsék is pazarul nyitottak: ketten összesen 12 pontot szereztek középtávolról (8–26).

A folytatásban az ellenfél is egyre jobb formába lendült, rögtön izgalmasabbá is vált a mérkőzés. Igaz, a mieink sem teljesítettek sokkal rosszabbul, mint az első negyedben: Markovics és Bernáth újabb triplát szórt, Alisia Jenkins pedig egymaga 12 pontig jutott a nagyszünetig, amit a mezőnyben senki nem tudott túlszárnyalni (27–42).

A harmadik etap tehát 15 pontos előnyről indult, amiből 14 az utolsó negyedre is megmaradt. A nagyszünet után újult erővel támadott a BEAC Újbuda, csakhogy a mieink jól állták a sarat, főleg a két Jenkins vezérletével továbbra is kézben tartották a mérkőzés irányítását (43–57).

És ez az utolsó felvonásra sem változott: sőt, Magyar Bianka tanítványai rátettek egy lapáttal.  Az utolsó negyedet 21–20-ra, a mérkőzést pedig 78–63-ra nyerték, ezzel megszerezték második győzelmüket az aktuális évadban. A mérkőzés legjobbjai a négy tripláig jutó Markovics és a húszpontos Alisia Jenkins voltak.

ELTE BEAC Újbuda – TFSE-MTK Budapest 63–78 (8–26, 19–16, 16–15, 20–21)
Pontszerzőink: A. Jenkins 20, Bernáth 15, C. Jenkins 13, Markovics 12, Németh 6, Katona 5, Boros 3, Herman, Kovács 2  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!