Kézilabda
Poczetnyik Luca

Tisztes vereség a sportág nagyasszonyaitól

Publikálva: 2014.10.18 Frissítve: 2014.10.23 Kosárlabda női

Az MTK Budapest ugyan kaphatott volna könnyebb ellenfelet az első bajnokin a Sopronnál, de nem volt ok a panaszkodásra. Előbb-utóbb úgyis játszani kellett volna a tavalyi bronzérmes ellen.

Izgatott várakozás a lelátókon, ugyanis végre elrajtol az idei kosárlabda szezon. De még mielőtt a labda pattogni kezdene, a nyári vébén harmadik helyezést elért U17-es válogatottban szereplő Jankó Flórát az MTK Budapest játékosát köszöntik.

Persze a régi közhely szerint a labda gömbölyű, így bármi megtörténhet. Például az is, hogy az első negyed hazai találattal indul, Medgyessy Dóra révén. Sajnos az öröm nem tart sokáig, a zöld-sárga mezes vendégek hamar átveszik a vezetést, és a mérkőzés irányítását. Az első negyed végén az állás: 16-29.

A folytatásban vagy a lelkes szurkolókat magukkal hozó soproniak bízták el magukat némiképp, vagy az MTK javult fel, de jó darabig nem nőtt jelentősen a vendégelőny. A félidő utolsó két percét azután alaposan elrontották a házigazdák, így 15 pontos különbséggel vonultak szünetre a csapatok. (33-48)

A második félidőben hamar kiderült, hogy az MTK nem tudja tartani a lépést jóval erősebb ellenfelével. 77-50-nél még a katasztrofális vereség esélye is felsejlett. Szerencsére az utolsó negyedben sikerült tartani a különbséget. A 94-68-as vereség tisztes helyt állásnak nevezhető. Pláne, ha tudjuk, hogy nem a Sopront kell megvernie a kék-fehéreknek.

A küzdelmet, és az akarást jelzi, hogy az MTK játékosa, Vincze Viktória még a cipőjét is elhagyta nagy igyekezetében. Szerencsére később gazdájára talált e lábbeli, mint annak idején abban a bizonyos mesében…

MTK-Budapest – Uniqa-Euroleasing Sopron 68-94 (16-29, 17-19, 19-29, 16-17)

MTK: Medgyessy 8, Semsei 8, Orsó 4, Turóczi 4, Barnai 13. Csere: Böröndy V. 9, Vincze V. 17, Szabó V. 4, Orbán, Baksa 1, Zsilinszki

Sopron: Ciglar 10/3, Hartley 10/6, McBride 11/3, Kuttor 7, Sztankovics 17. Csere: Krnjics 15, Simon Zs. 9/9, Zsovár 4, Crvendakics 11/3, Weninger, Licskai

Sztevan Csupics vezetőedző (MTK Budapest): – Gratulálok a soproni csapatnak! A játékunk hellyel-közzel megfelelt. Örülök, hogy a játékosaim helyt álltak a Sopron ellen, amely a honosítások miatt hat külföldi játékosával teljesen más dimenzióban játszott. 

Igor Polenek vezetőedző (Sopron): – Az első tíz percben nagyszerű ritmusban játszottunk az MTK ellen, amely nagyon jó csapat, ám miután cseréltünk, kicsit megbomlott a csapategységünk. A koncentráción még javítanunk kell. A felkészülésünk egyébként nem volt tökéletes, ugyanis a bajnokság előtt három nappal tért vissza Sopronba a törökországi vébéről Krnjic Sara, a csapat egyik meghatározó játékosa.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!