Kézilabda
Kobela Tamara

Tisztes helytállás és kiütéses siker

Publikálva: 2019.12.16 Frissítve: 2019.12.16 Sakk

Tudósítás a hétvégi sakkmérkőzésekről.

Nagykanizsa–MTK Budapest 9,5-2,5

Az első csapatunk az utóbbi időben szinte biztos bajnoknak számító Nagykanizsa csapatával játszott idegenben. Öt döntetlen mellett hét vereséget gyűjtöttünk be, ami nem hangzik jól, azonban az ellenfél kivétel nélkül minden táblán jóval erősebb volt.

A külföldi játékosaink biztos döntetlenei mellett Juhász Kristóf és Honos Attila remijei elismerést érdemelnek, hiszen a sikerüket sokkal magasabb Élő-pontszámú nagymester ellen érték el, ráadásul feketével. Kristóf a válogatott aktuális kapitányának nem hagyott esélyt a nyerésre, míg Attila a sakklegendát, Ribli Zoltánt tökéletesen szerelte le.

A többiek küzdöttek, de a játszma előrehaladtával felmorzsolódtunk, pedig például két nagyon hosszú harcban, Fodor Balázsnak és Egyed Juditnak még a végjátékban is esélyei voltak.

Nem vagyunk esélytelenek a bennmaradásra, hiszen a két legerősebb csapaton már túl vagyunk.

A tabella jelenlegi állása ITT érhető el.

Vác–MTK Budapest II. 1-11

Minden táblán magasabb értékszámosok voltunk, de a kétszámjegyű győzelem azért ritkán jön össze. A szép győzelem azért is öröm, mert nyolc ifivel játszottunk.

Az első táblán Marosi Levente már a megnyitásban fölénybe került, később tisztet nyert, és előnyét biztos játékkal érvényesítette. Juhász Ágoston hosszú parti végén kikergette ellenfele királyát, és a mattot csak komoly anyagi áldozat árán lehetett ideig-óráig kivédeni.

Csonkics Tünde remek átmeneti gyalogáldozattal pozícióelőnybe került, majd taktikai csapással fejezte be szépen a partit. Sultan Csubakov végig kissé hátrányosabban állt, és ideje is elfogyott. Ekkor azonban idős ellenfele nem vett minden taktikai motívumot számításba, és Sultan hatásosan fordított.

Virág Bálint ügyes kombinációval anyagi előnyt szerzett, és a végjátékban elég biztosan érvényesítette azt. Kovácsy Barnabás már a megnyitás után megkavarta ellenfelét, akinek hamarosan fel kellett adni a partit. Kálóczi Kristóf kedvenc nyitásával ezúttal biztosan nyert. Berta Sanca kétszer is elutasította a remiajánlatot, aztán sajnos vesztőt lépett.

Haszon Kamilla ellen kombinálni próbált az ellenfél, vesztére, Kamilla könyörtelen volt. Czumbel Péter érett pozíciójátékkal biztosan húzta be a pontot. Ifj. Farkas Ottó ellenállhatatlan királyszárnyi támadással győzött. Forgács András gyorsan tisztet, majd partit nyert.

A 10 meccsből hatot megnyertünk, és elég biztosan vezetjük az NB II Erkel csoportját. A tavaszi négy budapesti meccsünkből kettő rangadó lesz, ezeken dől el a bajnoki cím sorsa.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!