Atlétika
Nemes Rita

Timiék az elődöntőben!

Publikálva: 2019.10.30 Frissítve: 2019.10.30 Tenisz

Újabb győzelem a WTA-világbajnokságon.

WTA-világbajnokság páros, piros csoport, 2. forduló
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.)–Anna-Lena Groenefeld, Demi Schuurs (német, holland, 8.) 7:5, 6:2

Az első fordulóban lejátszott mérkőzések alapján is egyértelműnek tűnt, nehéz mérkőzés vár a magyar, francia duóra a WTA-vb piros csoportjának második találkozóján. Sokáig így is volt.

Az első játszma 3:4-ig fej-fej melletti csatát hozott, ekkor Groenefeldék brékelni tudták Babosékat. Csakhogy a két gémnyi hátrány nem maradt meg sokáig: Mladenovicék azonnal visszabrékelték a német, holland párost, majd 5:5-nél egy újabb elvett adogatással előnybe is került a címvédő Babos, Mladenovic kettős, amely 46 percnyi játék után 7:5-re be is húzta az első szettet.

A fordulatoknak itt még nem volt végük. A második szett elején Babosék pillanatok alatt 2:0-ás hátrányba kerültek, ám innen hasonlóan gyorsan egyenlítettek, sőt fordítottak is. Zsinórban megnyert öt játékkal kevesebb mint fél óra alatt a győzelem kapujába léptek Mladenovicék. Innen pedig Schuursék már nem tudtak visszakapaszkodni – semmire nyert adogatójátékkal Babosék 7:5, 6:2-vel 1 óra és 15 perc alatt befejezték a második csoportmeccsüket és a kvartett élére álltak – s függetlenül a további mérkőzések eredményétől már biztosan elődöntősök.

Forrás: nso.hu, fotó: AFP

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!