Atlétika
Nagy Marcell

Timi tornagyőzelme

Publikálva: 2017.02.26 Frissítve: 2017.02.26 Tenisz

Babos Tímea nyerte a budapesti Hungarian Ladies Opent.

Rengeteg néző látogatott el a BOK csarnokba, hogy bíztathassák az első helyen kiemelt Babos Tímeát a Hungarian Ladies Open döntőjében, ahol a második kiemelt Lucie Safarová ellen.

A magyar lány kissé idegesen kezdte a mérkőzést, Safarová mindkét fogadójátékánál 0-30-ra is vezetett már, de Babos mindkét alkalommal fordítani tudott, és hozta a szerváját. 2-1-nél már a magyar teniszezőnek volt bréklabdája, de Safarová higgadt maradt, és hárítani tudta azt.

Nem úgy 3-2-es magyar vezetésnél, amikor Babos először került brékelőnybe a találkozón. Sajnos ez nem tartott sokáig, mert 4-2-nél Safarová második bréklabdájánál kettőshibát ütött az MTK Budapest teniszezője, így 4-4-nél újra egyenlő volt az állás. Ezután mindkét leány magabiztosan hozta a szerváját, így tie-break következett.

A rövidítést a rutinosabb cseh teniszező kezdte jobban, így 5-1-es Safarova vezetésnél fordultak a felek. A térfélcsere után Babos három pontot nyert egymás után, de Safarová 5-4 után két remek szervának köszönhetően behúzta a rövidítést, és ezzel a szettet is.

Babost ez nem rázta meg, és a második játszmában rögtön brékelőnybe került. A magyar leány kiválóan teniszezett, végig magabiztosan hozta az adogatását a szettben, így végül sikerült egyenlítenie, következhetett tehát a döntő játszma.

A döntő szettben 2-2-ig fej-fej mellett haladtak, ekkor Babos brékelt nagyszerű fogadójátékának köszönhetően. Ezután Safarová kicsit megzavarodott, és a következő adogatójátékát is elveszítette, így 5-2-nél a meccsért szerválhatott Babos. Ugyan itt még megremegett Timi keze és elvesztette az adogatását, a következő gémet hozta, így élete második WTA-tornáját nyerte a 23 éves teniszező.

Budapest, Hungarian Ladies Open, döntő
Babos Tímea (magyar, 33.) – Lucie Safarová (cseh, 47.) 6:7, 6:4, 6:3

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!