Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Timi örül, de már a meghódítatlan csúcsokat kémleli (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.12.13 Frissítve: 2020.12.13 Tenisz

Idén is a Babos-Mladenovic kettős lett az év párosa a WTA-nál, Timi boldog az elismeréssel, illetve az idei eredményekkel, mesélt a legnagyobb ellenfelekről, illetve a siker titkáról is.

Bevalljuk, mi a MOL Csapatnál abszolút biztosra vettük, hogy a WTA – miként tavaly – idén is a Babos Tímea-Kristina Mladenovic kettőst választja az év párosának, sőt kimondottan csalódottak lettünk volna, ha nem így tesz. Timiék a koronavírus miatt meglehetősen furcsa lebonyolítású idényben kettőt is megnyertek a három megrendezett Grand Slamből, a US Openről pedig rendkívül furcsa körülmények között zárták ki őket. Szóval ennyire uralta az évet a Timi-Kiki páros?

– A kérdés így nem egészen igaz – hárította el a gondolatot Babos Timi. – Furcsa és nehéz év volt 2020, szerencsésnek érzem magam, hogy egyáltalán játszhattunk és azt csinálhattam, amit szeretek. Párosban nem lehet okunk panaszra, jól sikerült év volt, nagyon kevés vereséggel. Kikivel jó köztünk az összhang, jól működünk együtt, többek között ezért is nehéz ellenünk játszani.

MARADT A TÜSKE A US OPEN MIATT

Timi elmondta, hiába sikerült párosban nagyszerűen a 2020-as év, maradéktalanul nem lehet boldog, hiszen rengeteg nehézség, sőt igazságtalanság is történt velük idén. Azt persze nem tagadta, hogy örül az elismerésnek, annál is inkább, mert ez nem szurkolói szavazás volt.

– Az elismerés azért szép, mert a nemzetközi újságírók szavazatai alapján választják meg az év játékosait, így ez egyfajta visszajelzés arról, hogy amit csinálunk, tetszik a szakíróknak is. Örülök, hogy a tavalyi év után idén is mi nyertük a díjat, ez azt jelenti, hogy hasonlóan jól sikerült évet zártunk. Természetesen maradt bennem tüske a US Open miatt, de ezen túl kell lépni és azt hiszem, a Roland Garroson megmutattuk, hogy erősek vagyunk és képesek vagyunk a nehézségeken felülkerekedni.

TIMI NEM ENGEDI EL AZ EGYEST SEM!

Az elmúlt három évben, mióta újra összeállt a Timi-Kiki páros, minden évben rangos trófeák egész sorát nyerik, ahogy a MOL Csapat klasszisa, úgy a francia játékos is vezette közben a páros világranglistát, és a Grand Slam-, és egyéb tornagyőzelmek mellett két világbajnoki címet is szereztek együtt (ez Timinek már a harmadik volt zsinórban, hiszen korábbi párostársával kezdte meg a sorozatot). Meddig tartható fent ez a dominancia?

Remélem, hogy még sokáig – mondta nevetve Timi. – Kikivel továbbra is motiváltak vagyunk, nyerni szeretnénk. Alig várjuk az AusOpent, ahova címvédőként érkezünk, és persze van még két meghódítatlan Grand Slam-trófea. Továbbra is vallom, hogy ha nem egyéniznék, a párosjátékom sem lenne ilyen, így megelőzném a fanyalgást és a negatívitást ezzel a mondattal. Továbbra is fogok egyénit játszani, de természetesen a páros sem fog kimaradni. Az, hogy ez kinek tetszik és kinek nem, nyilván szabályozni nem tudom, de nem is akarom. Mi örülünk ennek a díjnak, kislányként csak álmodni mertem bármilyen nemzetközi teniszsikerről, úgyhogy most élvezem, hogy van pozitív visszajelzés is.

A magyar-francia páros ahol rajthoz áll, ott szinte mindig az első kiemelést kapja, amit rendszerint igazol is a pályán. Nekiszegeztük Timinek a kérdést, hogy sok, egymáshoz tudásban nagyon közel lévő páros közül mivel emelkednek ki, és kik a legnagyobb ellenfelek?

– Tavaly és idén is több páros nyert Slamet rajtunk kívül, sok a jó játékos. A Hsieh-Strycova páros mindig veszélyes, vannak páros specialisták és meglepetés párosok is. Azt hiszem, hogy a Siniakova, Krejcikova páros brutál jó, ellenük mindig nagyon nehéz, de vannak olyan párosok is, akik az előbb említettnek nem okoznak gondot, nekünk viszont nem annyira fekszik a játékuk. Nem nézünk le senkit, mindenki ellen a legjobbunkat próbáljuk hozni. Az egyik titkunk, hogy mindig lépésről lépésre haladunk, mindig az adott meccset akarjuk megnyerni, soha nem előre tekintgetünk. Ezt kevesen tudják, mi ebben párosban jók vagyunk – zárta a gondolatait Timi.

Forrás: molcsapat.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!