Taekwondo
Salim Omar

Tenisz: Babos Tímea párosban tornagyőztes, Fucsovics Márton a selejtező első körében kikapott

Publikálva: 2023.08.12 Frissítve: 2023.08.12 Tenisz

Fucsovics Márton a Cincinnati ATP-torna selejtezőjén, Babos Tímea pedig a spanyol ITF-verseny döntőjén lépett pályára.

Babos Tímea Bondár Annával az oldalán a spanyol Leyre Romero Gormaz és a holland Arantxa Rus duó ellen harcolhatott meg a 100-as ITF-torna győzelméért. A mérkőzés úgy indult, hogy mindkét pár a másik adogatását vette el, majd 2:2 után 4:2-re a spanyol/holland kettős tudott ellépni. A hátrányt két szett alatt ledolgozták Timiék, így 4:4-es állásról folytatódhatott tovább a játék. A mieink megállíthatatlanok voltak, újabb két szettet nyertek zsinórban, mellyel 6:4-re eldöntötték az első játszmát a maguk javára.

A második felvonásban a játékot az ellenfél páros irányította, már 5:2-re is vezettek, majd 6:3-ra meg is nyerték azt. 1-1-es állás után jöhetett a mindent eldöntő rövidítés, amit Timiék 7:0-val kezdtek, és innen már nem engedték ki a kezükből a meccset, 10:4-re nyerték a harmadik etapot. Babos Tímea és Bondár Anna megnyerte a spanyolországi W100-as ITF-tornát.

Fucsovics Márton a Cincinnati ATP-torna selejtezőjének első körében az orosz Alexander Sevcsenko ellen nyitotta meg az amerikai keménypályás szezont, ami az esőszünet miatt kis késéssel kezdődhetett el. A felek nagyon kiélezett harcot vívtak egymással, ám a szett végén az orosznak jött ki jobban a lépés, így 7:5-re megnyerte azt.

A második etap lefolyása hasonlóan alakult, mint az előzőé, fej-fej mellett haladtak a játékosok, 4:4-nél továbbra is egyenlő volt az állás. Sajnos innen ismételten Sevcsenko tudott pozitív irányba elmozdulni, előbb elvette Marci adogatását, majd a sajátját hozva megnyerte a találkozót. Teniszezőnk így a selejtező első körében búcsúzott, elszállt számára a főtáblás szereplés esélye. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!