Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: „Jól sikerültek a kulcspillanatok” – Fucsovics (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.05.31 Frissítve: 2021.05.31 Tenisz

Fucsovics Márton hosszú mérkőzésen van túl, 3 óra 14 percig tartott, amíg sikerült legyőznie a francia Gilles Simont a Roland Garros első körében. A mérkőzés után az Eurosportnak értékelt, de beszélt az elmúlt hónapokról is.

– Úgy mentem neki ennek a mai mérkőzésnek, hogy nem én vagyok az esélyes. Ismerjük Gilles Simont, nagyon tapasztalt, ráadásul hazai játékosról van szó. A közönség végig biztatta, de így is sikerült nyernem. Nem ez volt a legjobb meccsem, a második játszmában sikerült jól teniszeznem, a többiben pedig nagyon küzdöttem, szerencsére a kulcspillanatok nekem kedveztek.

Marci azt is elmondta, már várta, hogy újra szurkolók előtt lépjen pályára.

– Annak ellenére, hogy a közönség nem az én oldalamon állt, már nagyon hiányoztak. Szerencsére azért nekem is voltak szurkolóim, de az ilyen 3-4 órás meccset egyszerűen nem is lehet kibírni nélkülük. Szerencsésnek mondhatom magam, mert nagyon jól alkalmazkodtam a buborékrendszerhez, ami az újraindulás óta érvényben volt, néha úgy érzem, hogy még jót is tett nekem. Az idei eredményeim kimondottan jók; döntőt játszottam Rotterdamban, negyeddöntő Dohában és Dubaiban. Külön örülök, hogy a nagy tornák előtt térhettek vissza a nézők, hiszen most jön zajlik a Roland Garros, de közeleg Wimbledon és a US Open is.

Klubunk teniszezője elárulta, nem volt fájdalommentes számára az összecsapás, és kitért a következő körre is.

– A harmadik játszma végén volt némi problémám. 6-5-nél annyira begörcsölt a lábam, hogy pár labdamenetig lépni alig bírtam. Szerencsére aztán a rövidítésre már javult a helyzet, így meg tudtam nyerni a végjátékot. A következő körben Fabio Fognini lesz az ellenfél, de egyelőre még nem gondoltam arra a meccsre. Holnap pihenőnapot tartunk.

Marci az interjú végén üzent az itthoni drukkereinek is:

– Nagyon jólesik a sok biztatás, amit kapok otthonról, sok erőt ad, nagyon köszönöm mindenkinek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!