Atlétika
Nemes Rita

Tenisz: „A türelem és a folyamatos munka egész karrierem során segített”‒ Babos Tímea (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.04.18 Frissítve: 2023.04.17 Tenisz

Teniszezőnkkel a Magyar Tenisz Szövetség weboldalának munkatársa készített interjút.

Sportolónk a Mississippi állambeli Jackson városában rendezett 25 ezer dolláros ITF-torna fináléját nyerte meg április elején. Timi negyedik kiemeltként az első kiemeltet verte meg a fináléban. A tornagyőzelmet követően teniszezőnk itthon készült az egyiptomi versenyre, így a sportági szövetségnek lehetősége nyílt beszélgetni Timivel az elmúlt időszakról. 

 Márciusban Pretoriában döntőztél egy 60 ezres tornán, most pedig 25-ösön sikerült diadalmaskodni, idén eddig tizenkettőből tíz mérkőzést megnyertél egyesben. Mit gondolsz, minek köszönhető ez a sikeres évkezdés?

 Abszolút úgy gondolom, hogy a türelem és a folyamatos munka az, ami egész karrierem során segített, és ez az elmúlt időszakban is így volt. Sajnos kevesebbet tudtam egyénizni, de mindvégig készültem, édesapámmal csináltuk a teniszedzéseket, a fitneszt pedig Zolival, és én abban hiszek, hogy a munka mindig meghozza a gyümölcsét. Mivel párosban a legnagyobb versenyeken indultam el, ezeken a helyeken top játékosokkal is edzhettem, mint például a világelső Iga Swiatekkel, Donna Vekic-csel vagy akár a Fruhvirtova nővérekkel.

 Milyen érzés öt év után ismét egyéni trófeát tartani a kezedben?

 Sajnos valóban sok idő telt el, ebből az ötből volt másfél nehéz esztendőm, egy évig sérülésekkel bajlódtam, tehát az, hogy idén így kezdtem el játszani, és ilyen jó eredményeket érek el, mindenféleképpen pozitívum. A páros világéletemben segítette a karrieremet, voltak szép eredményeim, így nem is tűnik ez összesen öt évnek.

 Előzőleg a Miami Openen párosoztál Kikivel, ott sajnos az első fordulóban búcsúztatok. Ki kísért el az amerikai túrára?

 Igen, sajnos az év elején nem úgy alakultak a dolgok Kristinával, ahogy szerettük volna, de az „eredménytelenség” ellenére a nagy tornák sokat segítettek mind lelkileg, mind teniszileg. Az elmúlt időszakban utaztam édesapámmal és Pataki Márkkal is, de most Amerikába a párom, Zoli jött velem.

 Mennyire befolyásolt a rossz időjárás okozta csúszás?

 Igazából már megszoktam a rossz időjárást, valahogy az egész karrieremre jellemző volt. Tavaly év végén a baranquillai versenyen volt, hogy három és fél meccsen kellett pályára lépni egy nap alatt. Itt Jacksonban a negyeddöntőt, az elődöntőt és a finálét 24 órán belül bonyolították le, legutóbbi kettő pláne nagyon fizikai volt, és szerintem elég jó színvonalú teniszt is tudtam hozni. A hűvös idő ellenére, ami a labdáknak és a pályának sem tett jót, nekem ez most jól alakult. Más téren is befolyásolt ám a csúszás: mivel csak hétfőn volt lehetőségem hazarepülni, ezen a héten nem tudtam versenyre utazni.

 Hova tovább, milyen megméretések várnak rád a közeljövőben?

 A héten Budapesten edzettem, ma pedig repülök Sarm-es Sejkbe, ahol újabb 25 ezres tornán méretem meg magam. A nagy versenyeken szeretnék majd párosozni, szóval Egyiptomot követően tervben van Madrid és Róma. A Roland Garros előtti héten még elindulnék valahol egyesben, mivel a kvalira egyelőre sajnos nem férek fel – egyébként ez a közeljövő célja. Tehát mindenképpen szeretnék egyénit és párost is játszani most is, és majd a füvespályás szezonban is. Meglátjuk, hogy alakul, de tényleg azt érzem, hogy pozitív irányba indultak el a dolgok, ennek nagyon örülök.

Forrás: Magyar Tenisz Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!