Atlétika
Nemes Rita

Tenisz: „A hazai pálya nagy előnyt jelenthet a franciákkal szemben" – Nagy Zoltán

Publikálva: 2022.12.04 Frissítve: 2022.12.04 Tenisz

A Fucsovics Mártonnal és Piros Zsomborral felálló magyar Davis Kupa-válogatott februárban a franciákat fogadja – derült ki a november végi, málagai sorsoláson. Nagy Zoltán kapitány nyilatkozott az esélyekről.

Február elején – hazai pályán – a magyar csapat a francia válogatottal mérkőzik meg a Davis-kupa selejtezőjében. A franciákkal legutóbb 1994-ben játszottak a mieink, akik akkor 4-1-re kikaptak. Összességében a két csapat öt összecsapása közül csak egyszer, 1948-ban született magyar győzelem.

– Ebben az osztályban könnyű ellenfél már nincs, de jó hír, hogy itthon játszhatunk, a hazai pálya nagy előnyt jelenthet – mondta Nagy Zoltán, a magyar csapat kapitánya a közelmúltbeli sorsolást követően a hazai szövetség (MTSZ) közösségi oldalán, majd így folytatta a várakozásokról. – Remélem, számíthatok majd a legerősebb keretre. Ami az ellenfelet illeti, a franciáknak nagyon sok játékosuk van a top százban, bőven van választási lehetőségük. Persze, a csapatukat az is befolyásolja, hogy milyen lesz a borítás, az Australian Open közelsége miatt pedig lehet, hogy nem mindenki vállalja majd a játékot. Jó keménypályás játékosaik vannak, és párosban is erősek, de ennél fontosabb, hogy mi jó állapotban legyünk, és akkor tiszta lelkiismerettel állhatunk ki a meccsre. Játékosaink jelenleg az alapozás közepén tartanak, ami reméljük jól sikerül, és az eredményes január után motiváltan állhatnak ki a találkozókra. Nagyon fontos a szurkolótábor, hiszen plusz erőt tud adni a csapatnak, szóval bármi is lesz, a legfontosabb, hogy magunk mögött tudjuk a magyar szurkolókat.

(Forrás: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!