Kézilabda
Török Lilly

Tenisz: veszélyben Fucsovics Top 100-as helye

Publikálva: 2022.05.28 Frissítve: 2022.05.27 Tenisz

A londoni szervezők és az ATP döntésére vár az MTK Budapest teniszezője, aki önhibáján kívül öt év után kerülhet ki a világ száz legjobb játékosa közül.

A legmagasabban rangsorolt magyar teniszező is befejezte szereplését a francia nyílt bajnokságon, miután kikapott a horvát Marin Čilić-től Fucsovics Márton a Roland Garros után kezdődő füves pályás időszak legfontosabb versenyét kihagyhatja.

Mint az Eurosportnak adott interjúban kifejtette, nevezett Stuttgartba, Queensbe, Halléba és Eastbourne-be is, sőt Wimbledonba is, de ott egyelőre bizonytalan az indulása, várja a szervezők és az ATP döntését, hogy mi lesz a világranglistapontokkal.

Mint ismert, a wimbledoni torna szervezői az orosz–ukrán háború miatt nem engedik rajthoz állni az orosz és fehérorosz játékosokat. Erre adta válaszul az ATP a versenyen való szereplésért nem ad világranglistapontokat a játékosoknak. Több teniszezőnek meg kellene védenie a tavaly Wimbledonban megszerzett pontjait ahhoz, hogy megtartsa a jelenlegi helyét a világranglistán, de erre nem lesz lehetőségük. Az ártatlan áldozatok listáján szerepel a visszatérés küszöbén álló Roger Federer, de Fucsovics Márton sem jár jól a döntéssel. Tavaly a pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el Wimbledonban azzal, hogy a negyeddöntőig jutott, ezzel a teljesítménnyel 360 pontot szerzett, amit idén a döntés miatt nem lesz lehetősége megvédeni, így a top 100-ból is kiszorulhat a világranglistán.

– Nem osztanak ranglistapontokat Wimbledonban, tehát a 2021-ben ott megszerzett pontok is el fognak veszni, mivel nincs esély a megvédésükre. Ezt komolyan gondolta az ATP? A hatvanadikról a 130. helyig esek vissza. Köszönöm!– írta a hír megjelenésekor Fucsovics.

Emiatt most új utakra indulhat, noha még nem döntött arról, hogy valóban kihagyja-e Wimbledont. – Ha nem adnak pontot, szinte biztos, hogy kiesem a top 100-ból, ha az előző versenyeken nem játszom jól. Még az is elképzelhető, hogy akkor kihagyom, és elmegyek Challenger-versenyekre pontot gyűjteni – jelentette ki a párizsi búcsú után.

Forrás: Eurosport/InfoRádió
Fotó: Getty Images

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!