Tenisz
Babos Tímea

Tenisz: Dánia ellen folytatjuk szerdán a Billie Jean King Kupát

Publikálva: 2024.04.09 Frissítve: 2024.04.09 Tenisz

2-1-es vereséget szenvedett a magyar csapat Ausztriától.

Bulgária 2-1-es legyőzésével Ausztria ellen folytatódhatott a Billie Jean King-kupa női válogatottunk számára. A keddi napot teniszezőnk, Nagy Adrienn mérkőzése nyitotta, aki a világranglista 222. helyén álló Sinja Kraus ellen harcolhatott meg. Az első szettben 4:4-ig szoros állás mellett játszottak a felek, mindenki hozta a saját adogatását. Ezután azonban az osztrák elvette Adri adogatását, majd sajátját megnyerve 6:4-re behúzta az első szettet. A második etapot 3:0-val kezdte Kraus, és bár 5:4-re visszazárkózott teniszezőnk, de a hajrát nem hibázta el az osztrák, 6:4-re megnyerte ezt a szettet is, ezzel pedig a meccset is abszolválta 2-0-ra.

Ezután jött Szabanin Natália (601.) és az osztrákok első számú teniszezője, Julia Grabher (130.) A fiatal magyar lány nagyon érett, okos, pontos, fegyelmezett tenisszel mindkét szettben 5:1-re vezetett, és végül hatvanöt perc alatt 6:3 6:1-re nyert.

Ezúttal is a páros meccs döntött, ami álomszerűen indult: 4:0 ide. Nem csökkent a lendület és meg is lett az első szett 6:1-re. Sajnos, a második játszmára nagyot fordult a játék képe, az ellenfél egyre stabilabban teniszezett és a hálónál is aktívabb, agresszívabb lett. Melanie Klaffner és Sinja Kraus 6:1-re nyerte a szettet, jöhetett a szuper-tiebreak. Mini-breakkel kezdtünk, de ekkor vezettünk utoljára. Nati és Adri egyaránt a negyedik meccsét játszotta alig huszonnégy óra alatt és ez döntőnek bizonyult, 10:5 lett az osztrák kettősnek, így Ausztria-Magyarország 2:1.

Szerdán a dánok ellen folytatjuk, kiesni már nem tudunk, de másodikok még lehetünk a csoportban, és onnan egy csapat bejut a rájátszásba (a három csoport második játszik még egy kört és a győztes csapat csatlakozik a csoportelsőkhöz).

Forrás: Magyar Tenisz Szövetség 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!