Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: váratlan vereség az első fordulóban

Publikálva: 2022.10.25 Frissítve: 2022.10.25 Tenisz

Jani Réka Dél-Amerikában kezdte meg a versenyzést.

A hétfő reggel frissült világranglista 110. helyezettje, Jani Réka a mexikói challenger-tornán indította a hetét. Klubunk sportolója az első fordulóban a holland Eva Vedderrel mérte össze magát, aki a 243. pozícióból várta az összecsapást.

Az első etapot a rivális kezdte jobban, hiszen 3:1-es előnyt tudhatott magáénak, miután a saját adogatásait abszolválta, Rékától pedig egyet elvett, aki nagyon felszívta magát, és 3:3-nál egyenlített, majd több győztes játékot nem is engedett ellenfelének, így 6:3-ra nyerte az első szettet.

A második felvonás csupán 1:1-ig tartogatott izgalmakat, mert ezután a holland őrületes játékot produkált, sorra nyerve a játszmákat végül 6:1-es eredménnyel hozta az etapot. Ez azt jelentette, hogy mindent eldöntő harmadik szettre került sor.

A végső összecsapásban két elveszített adogatás eredményezte sportolónk vesztét, hiszen míg a holland sajátjaiból mindegyiket nyerni tudta, addig Rékának két alkalommal ez nem sikerült. 2-1-es vereséget szenvedett teniszezőnk a challenger-torna első fordulójában, így búcsúzni kényszerült a megméretéstől.

Tampico, Challenger-torna, első forduló

Jani R-L.‒Vedder E. (holland) 6:3, 1:6, 3:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!