Kézilabda
Szőke Szonja

Tenisz: Továbbra is tart Jani Réka belgrádi menetelése

Publikálva: 2021.05.21 Frissítve: 2021.05.21 Tenisz

Egyesületünk kiválóságai közül, Jani Réka egyesben ismét nyert Belgrádban, míg Babos Tímea orosz partnerével az oldalán búcsúzott párosban.

Az MTK Budapest női teniszezői közül ketten is pályára léptek pénteken a szerb fővárosban zajló salakpályás WTA-tornán.

Előbb Jani Réka szerepelt, aki a csütörtökön félbeszakadt mérkőzését fejezte be az orosz Anna Kalinszkaja ellen. A mai napon 1-1-es szettállásnál vágtak neki újra a mérkőzésnek. A világranglista 220. helyén magyar lány ott folytatta, ahol a tegnapi 6:1-gyel megnyert második játszmánál abbahagyta, hiszen a döntő szakaszt is végig ő uralta. Réka kétszer is elvette a rangsorban nála közel 110 hellyel előrébb álló orosz szerváját, így összesen 2 óra 21 percnyi küzdelem után Jani jutott tovább a legjobb nyolc közé.

Jani Réka után a legmagasabban jegyzett hazai női játékos, Babos Tímea is pályára lépett. Timi az orosz Zvonarjovával párosban a szerb Krunics-Sztojanovics kettős ellen szerette volna kiharcolni a döntőbe kerülést. A magyar érdekeltségű duó nagyon rosszul játszott az első szettben, ennek következtében háromszor is elbukták adogatójátékukat, ezzel 6:2-re a szerbeké lett az első etap. A másodikban már jobban játszottak Babosék, azonban a kezdeti brékelőnyüket nem tudták megtartani, 4-4-nél egalizáltak a hazai környezetben vitézkedő riválisok. Ez azonban annyira megtörte a magyar-orosz páros lendületét, hogy rögtön még egyszer elvesztették a szervájukat, amely ekkor már a mérkőzésbe került. Ennek nyomán 1 óra 27 percnyi játék után 6:2, 6:4-el a szerb kettős jutott a fináléba.  

Jani Réka–Anna Kalinszkaja (orosz) 4:6, 6:1, 6:3
Babos Tímea, Vera Zvonarjova (orosz)–Alekszandra Krunics (szerb), Nina Sztojanovics (szerbek) 2:6, 4:6

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!