Kézilabda
Andróczki Flóra

Tenisz: Gálfi Dalma elődöntős Hollandiában

Publikálva: 2024.06.14 Frissítve: 2024.06.14 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője, Gálfi Dalma elődöntőbe jutott a hollandiai 's-Hertogenbosch városában zajló füvespályás WTA-tornán.

Az MTK Budapest teniszezője, Gálfi Dalma bejutott az elődöntőbe a hollandiai 's-Hertogenbosch városában zajló füvespályás torna 267 ezer euró (105 millió forint) összdíjazású női versenyében.

A világranglista 138. helyezettje pénteken a szerb Aleksandra Kruniccsal (400.) találkozott, akit korábban a top 40-ben is jegyeztek a WTA-rangsorban.

Egymás elleni mérlegük 1-1-re állt, és bár harmadik összecsapásuk a moszkvai születésű rivális gyors brékjével indult, Gálfi 3:5 után sorozatban négy játékot nyerve megszerezte a vezetést. A második szettben klubunk 25 éves teniszezője egyből elvette a 31 esztendős Krunic szervajátékát, és mivel a bréket sikerrel végigvitte, 1 óra 25 perc után fogadhatta ellenfele gratulációját.

Gálfi a 2021-es budapesti torna óta először jutott elődöntőbe WTA-viadalon. A négy között biztosan Grand Slam-tornagyőztes rivális, a japán Oszaka Naomi, vagy a kanadai Bianca Andeescu vár majd rá.

Eredmény, negyeddöntő:
Gálfi Dalma-Aleksandra Krunic (szerb) 7:5, 6:3

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!