Kézilabda
Andróczki Flóra

Tenisz: Tóth, Gálfi és Jani is továbbjutott csütörtökön

Publikálva: 2021.09.16 Frissítve: 2021.09.16 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezői közül Tóth Amarissa már az elő-, Gálfi Dalma és Jani Réka a negyeddöntőben tudhatja magát egyesben az aktuális tornáján.

Remek napot zártak csütörtökön az MTK Budapest női teniszezői az aktuális salakpályás versenyükön.

A sort a 18 éves Tóth Amarissa kezdte, aki a dijoni 15 ezer dolláros ITF-torna negyeddöntőjében, két igen szoros szettben, 2 óra 13 perc alatt 7:6, 7:6-ra nyert a francia Lea Tholey ellen. A brékekkel teli mérkőzés első szettjében Amarissa 6:5-nél adogatott a játszmáért, Tholey nagyot küzdve döntetlenre mentett, ám a rövidítést a sportolónk nyerte 9-7-re. A második játszma tie breakjében már kevesebbet kellett izgulnia a magyar szurkolóknak, a hosszabbításban Amarissa 7-3-mal húzta be a meccset. Az elődöntőben a 2. kiemelt 20 esztendős svájci Valentina Ryser következik.

Jani Réka a jabloneci 25 ezer dolláros ITF-viadalon érdekelt, és bár az első szettet elveszítette 6:3-ra a 18 éves görög Szapfo Szakellaridi elleni nyolcaddöntőben, aztán már a torna első kiemeltjéhez méltóan teniszezett, és 6:4-re, majd 6:2-re nyerte meg a következő két játszmát, így a mérkőzést. Rékára a negyeddöntőben a román Andreea Amalia Rosca vár Csehországban.

Gálfi Dalma a valenciai 80 ezer dolláros összdíjazású, ugyancsak ITF-tornán menetel tovább hetedik kiemeltként. Teniszezőnk a nyolcaddöntőben a francia Chloe Paquet ellen végig dominált, és ugyanúgy két szettben, 6:4, 6:4-re győzte le, mint júniusban a francia Denain városában rendezett versenyen. Azt a tornát, akkor Dalma megnyerte, és hogy most Spanyolországban is hasonló sikert érjen el, ahhoz előbb a következő körben az első kiemelt, világranglista 75. holland Arantxa Rus és a georgiai Jekatyerine Gorgodze meccs győztesén kell túljutnia.

A lányok emellett párosban felemásan teljesítettek. Amarissát mindenképp dicséret illeti, hiszen a francia Lucie Wargnier oldalán három szettben nyert az ugyancsak francia Radovanovic, Richard duó ellen, és már döntős Dijonban. Jablonecben viszont sem Nagy Adriennek a cseh Anna Siskova párjaként, sem Jani Rékának az ukrán Valerija Strahova társaként nem sikerült a legjobb négybe jutnia. Előbbieket japán, utóbbiakat bolgár-lett kettős búcsúztatta.

ITF-TORNA, 15 EZER DOLLÁR, DIJON (Franciaország), SALAK, EGYÉNI
Negyeddöntő
Tóth Amarissa Kiara-Lea Tholey (francia) 7-6, 7-6
ITF-TORNA, 15 EZER DOLLÁR, DIJON (Franciaország), SALAK, PÁROS
Elődöntő
Tóth Amarissa Kiara, Lucie Wargnier (francia)-Nina Radovanovic, Zoe Richard (mindkettő francia) 6:3, 6:7, 10-3
ITF-TORNA, 25 EZER DOLLÁR, JABLONEC NAD NISOU (Csehország), SALAK, EGYÉNI
Nyolcaddöntő
Jani Réka-Szapfo Szakellaridi (görög) 3:6, 6:4, 6:2
ITF-TORNA, 25 EZER DOLLÁR, JABLONEC NAD NISOU (Csehország), SALAK, PÁROS
Negyeddöntő
Nagy Adrienn, Anna Siskova (cseh)-Maria Kamaruwa, Funa Kozaki (mindkettő japán) 3:6, 1:6
Jani Réka, Valerija Strahova (ukrán)-Gergana Topalova (bolgár), Daniela Vismane (lett) 2:6, 3:6
ITF-TORNA, 80 EZER DOLLÁR, VALENCIA (Spanyolország), SALAK, EGYÉNI
Nyolcaddöntő
Gálfi Dalma-Chloe Paquet (francia) 6:4, 6:4

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!