Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: Tóth Amarissa és Szabanin Natália a budapesti WTA-torna után már a junior Eb-re fókuszál (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.07.20 Frissítve: 2021.07.19 Tenisz

Egyesületünk két kiemelt reménysége, Tóth Amarissa és Szabanin Natália az Utánpótlássportnak adott interjút a svájci junior Eb előtt.

A múlt héten rendezték meg a budapesti WTA 250-es női tenisztornát, amelyen az MTK Budapest korosztályos tehetségei közül Tóth Amarissa (18) és Szabanin Natália (17) is lehetőséget kapott szabadkártyával. Egyesben mindketten vereséget szenvedtek a selejtező első körében a Római Teniszakadémián, míg párosban már a főtáblán indulhattak. Ott az első fordulóban, bár két játszmában kikaptak, nagy csatára késztették Ansba (orosz) és Detiuc (cseh) kettősét. Tóth az elmúlt időszakban remek formában teniszezik, hiszen a Roland Garroson döntőbe jutott a junior párosok között, azóta pedig két tornán is győzött Antalyában.

– A tavalyi, koronavírus által sújtott év után rendkívül bizonytalannak tűnt, hogy idén tavasszal majd milyen formában vágok neki újból a nemzetközi idénynek. Szerencsére tornáról tornára egyre jobban megy a játék. A Roland Garros pedig egyértelmű csúcspontja eddig a szezonomnak. Utána elég jól sikerült átmenteni a formámat, hiszen az azóta eltelt egy hónapban két tornát is nyertem párosban. Egyelőre a párban megy jobban a játék, de igyekszem az egyéniben is napról napra javulni – nyilatkozta Amarissa az Utánpótlássportnak. 

A 18 éves játékos a közelmúltbéli sikerek és a budapesti élmények után önbizalommal játszhat a klostersi Eb-n.

– Nagyon jó érzés volt itthon debütálni WTA-szinten. Ezúton is szeretném megköszönni a szervezőknek és a szövetségnek, hogy egyesben és párosban is megkaphattam a szabadkártyát, hiszen juniorként hatalmas löketet ad nekem, hogy belekóstolhattam abba, milyen valójában a felnőttek között játszani. A felnőttszinthez ugyan még fejlődnöm kell fizikailag és technikailag is, de az ilyen tapasztalatok remekül jönnek. Bízom benne, hogy ezeket felhasználva jól teljesítek majd Klostersben a junior Eb-n – fogalmazott klubunk kiválósága.

Egyesületünk másik ígérete, a 17 éves Szabanin Natália nemrégiben az alkmaari salakpályás, felnőtt ITF-viadalon az elődöntőig jutott, így a tavaszi hullámvölgy után most ő is jó formában vághatott neki a budapesti eseménynek.

– Jól indítottam az évet a dél-amerikai tornákon, viszont tavasszal volt némi megingás a formámban, de mostanában kezdem újra megtalálni az önbizalmamat, ezáltal a játék is jobban megy – mondta már Szabanin. – Egyre jobban kezdek hozzászokni a felnőttmezőnyhöz, ebben pedig ez a budapesti WTA-torna is komoly előrelépést jelentett. Amikor pályára léptem a Római-parton, eleinte kifejezetten izgultam, ám ez idővel – ahogy belejöttem a játékba – elmúlt, és abszolút élveztem a teniszt. Összességében óriási lehetőségként éltem meg, amit próbáltam megfelelően felhasználni. Ez a torna egyértelműen pozitív élményként marad meg az emlékezetemben.

A két lány a hétfőn elkezdődött U18-as Eb-n nagy esélyesként vágott neki a páros küzdelmeknek.

– Természetesen igyekszem majd átmenteni az Európa-bajnokságra az elmúlt hetek jó formáját. Ha fejben és a hozzáállásomat illetően rendben leszek, akkor szép eredmény is összejöhet – bizakodott Natália. – Amarissával eleinte furcsa volt újra együtt párosozni Budapesten, hiszen négy évvel ezelőtt játszottunk legutóbb együtt. Egyébként jól ismerjük egymást, így megint gyorsan összeszoktunk, működött a kémia közöttünk, de remélem, még ennél is jobban fogunk játszani az Eb-n.

(Kiemelt képek forrása: Hungarian GP és Magyar Tenisz Szövetség)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!