Tenisz
Piros Zsombor

Tenisz: Tóth Amarissa Antalyában, Szabanin Natália Lousadában negyeddöntős

Publikálva: 2021.12.02 Frissítve: 2021.12.02 Tenisz

Csütörtökön Tóth Amarissa és Szabanin Natália is előrébb rangsorolt ellenfelet legyőzve jutott az aktuális tenisztornájának a legjobb nyolc játékosa közé.

Remekül vették a csütörtöki akadályokat az MTK Budapest fiatal teniszezői az aktuális ITF-tornájukon. 

A 18 éves Tóth Amarissa a törökországi Antalya 34 elnevezésű, 15 ezer dollár összdíjazású salakpályás verseny legjobb 16-ja között az orosz Daria Logyikovával találkozott.

Sportolónk az első szettet magabiztosan nyerte meg, a másodikban pedig a szorosan alakuló rövidítésben zárhatta volna le a meccset, ám azt 8-6-tal Logyikova húzta be. Ezt követően Amarissa koncentrált játéka hozta meg a sikert: az utolsó brék az övé volt, és bár három játszmában (6:3, 6:7, 7:5), de begyűjtötte a hetedik helyen rangsorolt orosz skalpját. 

Ennek ráadásaként Amarissa az orosz Szenia Laszkutyovával az oldalán nem sokkal később simán nyert (6:1, 6:3) a szintén orosz Kovaleva, Nyikityina kettős ellen, és párjával már az elődöntőt várhatja.

Az ugyancsak 18 éves Szabanin Natália nemcsak a borítást illetően küzdött keményen Portugáliában. Klubunk kiválóságára a Lousadában zajló 15 ezres fedettpályás viadalon az első helyen kiemelt spanyol Guiomar Maristany Zuleta De Reales várt a nyolcaddöntőben.

A kihívó nevéhez hasonlóan a mérkőzés is hosszúra nyúlt, hiszen az első szettet Nati, a másodikat a spanyol nyerte. A döntő felvonásban aztán az MTK teniszezője fordította maga javára a találkozót, és magabiztosan győzött (7:5, 4:6, 6:3), ezzel a negyeddöntőbe jutva. 
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!