Atlétika
Jankovics Dániel

Tenisz: tizennyolc top 100-as játékos nevezett, Bondár lehet az első kiemelt

Publikálva: 2022.08.27 Frissítve: 2022.08.26 Tenisz

Tizennyolcan – köztük Gálfi Dalma – neveztek a női világranglista top 100-ából a szeptember 19-én rajtoló salakpályás challenger-tornára a Római Teniszakadémián, ahol Bondár Anna lehet az első kiemelt.

A szervezők tájékoztatása szerint a 115 ezer dollár (45,4 millió forint) összdíjazású, 125-ös besorolású versenyen a teljes hazai élmezőny pályára lép. Bondár Anna (56. a világranglistán) minden bizonnyal első kiemeltként indulhat, rajta kívül Udvardy Panna (78.) és Gálfi Dalma (91.) is alanyi jogon főtáblás, szabadkártyával további magyarok kapnak helyet a legjobb 32 között, emellett a selejtezőben is indulnak majd hazai teniszezők.

A júliusi, 250-es kategóriájú WTA-torna helyszínéül is szolgáló akadémián ott lesz a dán Clara Tauson (58.), az olasz Jasmine Paolini (57.) és Lucia Bronzetti (59.), valamint az egyiptomi Majar Serif (61.) is.

Az erős mezőny valamelyest várható volt, mivel az előző és a következő héten is 250-as viadal lesz a közelben, és a budapesti verseny hetében az lesz az egyetlen WTA-esemény Európában.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!