Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: Timi és Zsombi is nagy csatában búcsúzott

Publikálva: 2022.06.23 Frissítve: 2022.06.23 Tenisz

Két teniszezőnk is közel volt a wimbledoni főtáblához.

A wimbledoni Grand Slam-torna selejtezőjének döntőjében Babos Tímea és Piros Zsombor (ATP, 178.) személyében két teniszezőnk is érdekelt volt. Zsombi kora délután lépett pályára a kazah Mihail Kukuskin ellen, aki a világranglista 160. helyén áll.

Ugyan Zsombi hamar brékhátrányba került, vissza tudott jönni az első szettbe, ám a rövidítésben Kukuskin volt a jobb, így ő került előnybe. A kazah a második szettben is lendületben maradt, azt 6:2-re hozta, ezzel Zsombi nagyon közel került a kieséshez. Fiatal játékosunk azonban nem adta fel, a harmadik szettet sikerült jól időzített brékkel hoznia. A negyedik szettben Zsombi több meccslabdát is hárítva harcolta ki a tie-breaket, ám az ismét Kukuskinnak sikerült jobban, aki így 7:6, 6:2, 4:6, 7:6-os győzelemmel feljutott a főtáblára.

Később Babos Tímea (WTA, 294.) a mexikói Fernanda Contreras Gomez (157.) ellen lépett pályára. A mexikói egyszer tudott brékelni az első szett során, de magabiztosan szervált, ezzel 6:3-ra hozta a játszmát. A második szettre Timi játéka feljavult, mindössze egy gémet engedélyezett Contrerasnak, így jöhetett a döntő játszma.

A harmadik szettben 2:2 után Contreras két játékot nyert egymás után, és ugyan Timi brékelni tudott, rögtön elveszítette a szerváját. Contrerasnak ezután nem remegett meg a keze az adogatásánál, így 6:3, 1:6, 6:3-as győzelemmel ő került a főtáblára.

Wimbledon Grand Slam-torna selejtező, döntő

Piros Zsombor–Mihail Kukuskin 6:7 (3), 2:6, 6:4, 6:7 (0)

Babos Tímea–Fernanda Contreras Gomez 3:6, 6:1, 3:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!