Kézilabda
Szőke Szonja

Tenisz: Szabanin Natália győzelemmel kezdett egyesben a junior US Openen

Publikálva: 2021.09.07 Frissítve: 2021.09.07 Tenisz

Az MTK Budapest ifjú teniszezője, Szabanin Natália győzelemmel kezdett a junior US Open, miután orosz ellenfelét kevesebb mint másfél óra alatt, két szettben legyőzte.

Klubunk ifjú teniszezője, Szabanin Natália is megkezdte szereplését a szeptember 6-11. között zajló junior US Openen, amelyen 9. kiemeltként a torna második körében csatlakozott a versenyhez. A legjobb 32 versenyző között az első fordulóban három szettben győzedelmeskedő Alina Scserbinyinával találkozott kedd délután.

A 17 éves magyar játékos magabiztosan kezdett a versenyen 25. kiemeltként rangsorolt orosz ellen: rendkívül kiegyensúlyozottan hozta az első szett folyamán az adogatójátékait, amelyek során mindössze négy pontot engedélyezett ellenfelének. A bréklehetőségre Natinak is várni kellett, ami végül a legjobbkor érkezett: 5:4-es magyar vezetésnél az orosz adogatott, amikor Szabanin két játszmalabdához jutott, amiből a másodikat sikerült kihasználnia (6:4).

A második szett során Nati valamivel több fogadópontot engedélyezett Scserbinyinának, bréklabdához azonban egyikük sem jutott, így következhetett a rövidítés, amiben nagy különbség nem alakult ki a két fiatal között. Az orosz játékos 4–2-re el tudott húzni, ekkor azonban Szabanin a következő négy pont mindegyikét megnyerte, két meccslabdához jutva így; ezek közül a másodikat használta ki.

Az MTK Budapest teniszezője szerdán a legjobb 16 között az Annabele Xu–Robin Montgomery találkozó győztesével csaphat össze, a holnapi nap folyamán pedig partnerével, a horvát Petra Marcinkóval a párosok mezőnyében is elkezdi a szereplést.

Junior US Open, női egyes, a legjobb 32 között:
Szabanin Natália–Alina Scserbinyina (orosz) 6:4, 7:6 (7–5)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!