Atlétika
Moravcsik Angéla

Tenisz: Szabanin Natália egyesben és párosban is kiesett New Yorkban

Publikálva: 2021.09.09 Frissítve: 2021.09.09 Tenisz

Az MTK Budapest ifjú teniszezője, Szabanin Natália egyesben és párosban is kikapott a junior US Openen, így véget ért számára a kemény pályás esemény.

Sűrű beosztás várt klubunk fiatal játékosára, Szabanin Natáliára az amerikai nyílt teniszbajnokságon szerda este, hiszen előbb egyesben Robin Montgomery ellen kellett pályára lépnie, majd nem sokkal később már párjával, Petra Marcinkóval az oldalán kezdte meg a párosok közötti szereplést.

A versenyen 9. kiemeltként pályára lépő Nati az egyesek első körében magabiztos, kétszettes győzelmet aratott, a legjobb tizenhat között viszont kiélezett meccsre volt kilátás, hiszen az amerikai Montgomeryt a mezőny 7. helyén rangsorolják. Ennek megfelelően szoros adogatójátékok követték egymást, mindkét játékosnak volt bréklabdája, viszont azokat csak az amerikai tudta kihasználni – kétszer is. Az előnyét meg tudta tartani, így nyerte meg az első szettet (2:6).

A második játszmában feljavult Nati szervajátéka, magabiztosan hozta az adogatásait, így jutottak el a 6:5-ös állásig. Ekkor már mindenki készült a rövidítésre, klubunk sportolója azonban máshogy gondolta, és második bréklabdáját kihasználva megnyerte a szettet (7:5).

A döntő játszmában sajnos ismét az első szett köszönt vissza, Montgomery kétszer is elvette Nati adogatását, aki 2:5-ös hátrányban még tudott egyet brékelni, ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe (4:6).

Pihenésre nem volt sok ideje a fiatal magyar játékosnak, hiszen kevesebb mint két órával az egyes vége után párosban is ütőt kellett ragadnia a horvát Petra Marcinko oldalán, az Elizabeth Coleman, Madison Sieg duó ellen. Az első játszma első fele mindkét oldalon az adogatások elvesztéséről szólt: egymás után összesen ötször brékelt a két páros, amiből a két amerikai jött ki jobban, ezzel az első szett is az övék lett (4:6).

A folytatás sem a magabiztos szervajátékot hozta, mindkét oldalnak voltak bréklehetőségei, és ismét az ellenfél nyert (4:6), így Natinak az egyes után a páros küzdelmei is véget értek az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Junior US Open, egyes, a legjobb 16 között:
Szabanin Natália–Robin Montgomery (amerikai) 2:6, 7:5, 4:6

Junior US Open, páros, a legjobb 16 között:
Szabanin Natália, Petra Marcinko (horvát)–Elizabeth Coleman, Madison Sieg (amerikai) 4:6, 4:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!