Kézilabda
Farkas Johanna

Tenisz: sérülés miatt véget ért Fucsovics Márton stuttgarti menetelése

Publikálva: 2022.06.10 Frissítve: 2022.06.10 Tenisz

A stuttgarti ATP 250-es torna negyeddöntőjében teniszezőnk, Fucsovics Márton kevesebb mint egy óra alatt kapott ki Nick Kyrgiostól, miután a második szett elején a hátsérülése miatt fel kellett adnia a mérkőzést.

A csütörtöki, Hurkacz elleni bravúrgyőzelem után pénteken is pályára lépett a stuttgarti 250-es ATP-tornán az MTK Budapest teniszezője, Fucsovics Márton (világranglista: 55.), aki a torna negyeddöntőjében az ausztrál Nick Kyrgiosszal (78.) nézhetett farkasszemet. Az előzetes esélyek szoros meccset ígértek, az első szett pedig ennek megfelelően kiegyenlítetten zajlott.

Hosszú labdamenetek nem alakultak ki, Marci egyszer sem tudott két pontnál többet szerezni fogadógém közben, de Kyrgios is csak egyszer került brékközelbe, 4:4-es állásnál azonban Marci megőrizte a hidegvérét, és hátrányból hozta az adogatását. A játszma a magabiztos szerváknak köszönhetően rövidítésbe torkollott, amelyben az ausztrál játékos tudott villantani: az első három pontot megnyerte, ami után már nem volt visszaút Marci számára. A hátfájdalmakra panaszkodó magyar játékos végül 7–3-ra bukta el a tiebreaket, a második szett előtt pedig ápolást kért. Ekkor még bízhattunk benne, hogy sikerül őt „összedrótozni” a folytatásra, Kyrgios viszont kevesebb mint negyedóra alatt 3:0-s előnybe került a játszmában, amikor teniszezőnk úgy döntött, sérülten nem érdemes folytatnia a küzdelmet. Marcinak így a legjobb nyolc jelentette a végállomást Németországban, míg az ausztrál sportoló az elődöntőben Andy Murray-vel fog találkozni.

ATP 250 Stuttgart, Németország (füves pálya):
Fucsovics Márton–Nick Kyrgios (ausztrál) 6:7 (3–7), 0:3-nál Fucsovics feladta

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!