Atlétika
Jankovics Dániel

Tenisz: remekeltek játékosaink a budapesti ITF-tornán (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.09.29 Frissítve: 2021.09.29 Tenisz

Szerdán klubunk versenyzői közül heten is pályára léptek a Nemzeti Edzésközpontban zajló viadalon.

Az MTK Budapest teniszezői közül a 17 éves Szabanin Natália kezdte a sort, aki egyesben szabadkártyásként indulhatott el, és az első fordulóban bravúros győzelmet arattott, ugyanis 6:3, 6:4-re verte a világranglista 360. helyén álló, orosz Irina Hromacsevát.

Szabanin után Nagy Adrienn következett a grúz Szofia Sapatava ellen. Húsz éves játékosunk 6:2, 6:2-re győzte le esélyesebb riválisát, ezzel bejutott a legjobb 16 közé.

Egyesületünk két fiatalja együtt párosban is szerepelt a szerdai versenynapon, és 6:2, 1:6, 10-7-re felülmúlták az olaszok kettősét, Gatto-Monticonét és Grymalskát.

A lányok tornáján Jani Réka (30) is magabiztosan kezdett, két szettben (6:4, 6:1) továbbjutott a német Anna Zajával szemben.Továbbá párosban a 18 éves Tóth Amarissa is pályára lépett a chilei Daniela Seguel oldalán, a magyar érdekeltségű páros vesztett játék nélkül, 6:0, 6:0-ra diadalmaskodott Husaric (boszniai) és Ostlund (svéd) felett.

A női küzdelmek mellett a férfiaknak is elindultak a mérkőzések az M25-ös kategóriájú tornán a Nemzeti Edzésközpontban.

A viadal első kiemeltje, Piros Zsombor (21) könnyed győzelemmel kezdett (6:1, 6:3) az olasz Alessandro Pecci ellen.

Nagy Péter (29) szintén sikerrel vette az első akadályt, a horvát Frane Nincevicset verte mindössze egyetlen gémet elbukva.

A 22 éves Füle Mátyásnak nem jött össze a hasonló bemutatkozás a hazai eseményen, ugyanis Valkusz Mátéval szemben 6:0, 6:2-es vereséget szenvedett.

(Képek forrása: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!