Tenisz
Fucsovics Márton

Tenisz: Piros Zsombornak sikerült, Gálfi Dalmának nem

Publikálva: 2023.06.12 Frissítve: 2023.06.12 Tenisz

A hetet Gálfi Dalma és Piros Zsombor meccse indította, előbbi Hollandiában, utóbbi pedig Szlovákiában kezdte meg a versenyzést.

Piros Zsombor, a pozsonyi Challenger-torna első fordulójában az indiai Sumit Nagal ellen kezdett. Az első szettet kitűnően indította Zsomi, 5:0-s előnyre tett szert, ahonnan már nem lehetett elveszíteni az első felvonást, amit végül 6:2-re meg is nyert. A második etap sokkal szorosabban alakult, 5:5-nél még egyenlő volt az állás, ám aztán teniszezőnk kerekedett felül, 7:5-re behúzta a szettet, így 2-0-ra megnyerte a meccset.

A folytatásban Gálfi Dalma, hollandiai WTA-tornája következett, ahol az első körben az amerikai Emina Bektas várt rá. A meccset az amerikai kezdte jobban, aki 3:0-ra ellépett, de Dalma 5:5-nél egyenlíteni tudott. Az egalizálás összejött, de a következő két játszmát elveszítette teniszezőnk, így 7:5-re az ellenfélé lett az első etap. A második szettben végig fej-fej mellett haladtak a felek, 6:6-nál is egyenlőt mutatott az eredményjelző, így rövidítésre került sor, amit az amerikai 7:1-re megnyert, így Dalma az első körben búcsúzott Hollandiától.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!