Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Piros Zsombor nyolcaddöntős Kvangdzsuban

Publikálva: 2022.10.04 Frissítve: 2022.10.04 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője, Piros Zsombor a dél-koreai Kvangdzsuban zajló kemény pályás Challenger-tornán három szettben győzte le a belga Kimmer Coppejanst, és bejutott a nyolcaddöntőbe.

Az MTK Budapest teniszezője, Piros Zsombor magyar idő szerint kedd kora reggel lépett pályára a dél-koreai Kvangdzsuban zajló kemény pályás Challenger-torna főtáblájának első körében. 

A verseny hetedik kiemeltjeként induló, a világranglistán 160. helyén álló Piros ellenfele a 198. pozícióban rangsorolt Kimmer Coppejans volt. A 28 éves belga korábban a top 100-ban is megfordult, pályája elején pedig egy figyelemreméltó junior Roland Garros-győzelmet is begyűjtött.

Piros határozottan kezdett, és rögtön az első játékban brékelni tudott, majd előnyét koncentráltan tartotta meg az első szettben, melyet így 6:4-re nyert meg. A második játszma közepén mindkét játékos elvette a kihívója adogatását, és Piros 5:4-es hátrányban szerválhatott a szettben maradásért. Bár játékosunknak is megvolt a sansza az 5:5-höz, végül a harmadik szettlabdáját kihasználta a belga, és ezt a játszmát ő vitte el 6:4-gyel.

A harmadik felvonásban Piros fogadóként megint brékkel kezdett, majd miután az ötödik játékban ismét elvette Coppejans adogatását, 5:1-re elhúzott, és közel került a továbbjutáshoz. Ezután a belga még hozott egy játékot, de Piros magabiztosan zárta le a meccset, amelyet végül megérdemelten, 6:4, 4:6, 6:2-re nyert meg.

Zsombornak a következő körben biztosan rövid vezetéknevű ellenfele lesz az ausztrál Tu vagy a tajvani Wu személyében.

CHALLENGER-TORNA, KEMÉNY PÁLYA, KVANGDZSU
A 16 közé jutásért
Piros Zsombor-Kimmer Coppejans (belga) 6:4, 4:6, 6:2

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!