Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: Piros Zsombor nagy csatában győzött Tamperében

Publikálva: 2022.07.20 Frissítve: 2022.07.20 Tenisz

Az ötödik kiemelt Piros szetthátrányból fordítva verte olasz ellenfelét a finnországi nyolcaddöntőben.

Klubunk teniszezője, Piros Zsombor (ATP, 165.) az olasz Luigi Sorrentinóval (732.) találkozott a Tamperében zajló Challenger-torna nyolcaddöntőjében. Az olasz a selejtezőből került fel a főtáblára, majd ott a nyitókörben három játszmában nyert a finn Otto Virtanen (272.) ellen.

A mérkőzés elején mindkét játékos stabilan hozta a szervagémjeit, egészen 2:2-ig. Majd Piros volt az, aki először bréklabdákkal szembesült, és végül el is bukta az adogatását (2:3). Ami olyannyira meghozta Sorrentino önbizalmát, hogy egy újabb brékkel már 5:2-re állt jobban. Ekkor viszont nem sikerült kiszerválni az első játszmát, a magyar fiú visszahozott egyet hátrányából (3:5). Azonban a sajátját továbbra sem tudta tartani, így Zsombor 6:3-ra elbukta a szettet.

A másodikat jól kezdte az MTK Budapest 22 éves kiválósága, három fogadóelőnyig is eljutott az első játékban, azonban végül nem tudta kihasználni egyiket sem (0:1). Ezután fej fej mellett – brék nélkül – haladtak a felek a játszma végjátékáig (4:4). Ekkor az ellenfél remegett meg elsőként, Zsombi brékelte őt (5:4), ám sajnos nem tudta lezárni szettet, és kiegyenlíteni (5:5). Így jutottak el a rövidítésig, amely óriási küzdelmet hozott, de végül Piros kerekedett felül, 12-10-re.

A harmadik felvonásra érezhetően elfogyott a 24 éves olasz rivális, a magyar játékos 3:0-al rajtolt, majd az előnyét megtartotta a végig, mi több a legvégén fogadóként sikerült befejeznie a 2 óra 22 perces csatát (6:2). Piros Zsombor ezzel bejutott a legjobb nyolc közé Tamperében.

CHALLENGER-TORNA, TAMPERE (FINNORSZÁG)
NYOLCADDÖNTŐ
Piros Zsombor (ötödik kiemelt)–Luigi Sorrentino (olasz, selejtezős) 3:6, 7:6 (12-10), 6:2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!