Tenisz
Fucsovics Márton

Tenisz: Piros Zsombor kikapott, nem kerül főtáblára

Publikálva: 2023.01.12 Frissítve: 2023.01.12 Tenisz

A férfi tenisz-világranglistán 171. helyen álló Piros Zsombor két szettben, 77 perc alatt kikapott az Australian Open selejtezőjének harmadik fordulójában a rangsorban 194. helyet elfoglaló, mindössze 17 éves kínai Sang Csün-csengtől, így lemarad az év első Grand Slam-tornájának főtáblájáról.

Piros Zsombor számára nem indult jól a mérkőzés, második adogatójátékát elvesztette és ez elegendőnek bizonyult az ellenfelénél pontosabban játszó – és helyenként szerencsésebb – fiatal kínai számára, hogy 37 perc alatt elvigye az első játszmát.

A második szett még rosszabbul kezdődött a 2017-ben a juniorok Australian Openjét megnyerő Piros számára, hiszen az első két adogatójátékát is elvesztette, s ugyan Sang 5–2-es vezetésénél az egyik brékhátrányát visszavette, s ugyan ezt követően egy meccslabdát is hárított, a kínai végül 40 perc alatt lezárta a második játszmát, s kiharcolta a főtáblás részvételt.

Az Australian Open főtáblájának küzdelmei hétfőn rajtolnak, magyar részről alanyi jogon ott van Fucsovics Márton, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna. 

TENISZ, AUSTRALIAN OPEN (76 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya) FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ DÖNTŐ
Sang Csün-cseng (kínai)–Piros Zsombor 6:3, 6:4

Forrás: nso.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!